Συνεχίστηκε η δίκη για τη δολοφονία του επιχειρηματία Μακρή στη Βούλα

Συνεχίστηκε η δίκη για τη δολοφονία του επιχειρηματία Μακρή στη Βούλα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 21:03 Δημιουργία 01/09/20, 20:58

Με τις καταθέσεις συγγενών των δύο κατηγορουμένων, αλλά και του τεχνικού συμβούλου που έχει αναλάβει να εξετάσει το βιντεοληπτικό υλικό και τα άλλα ευρήματα της δικογραφίας από την πλευρά της υπεράσπισης, συνεχίστηκε η δίκη για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, στη Βούλα τον Οκτώβριο του 2018.

Η μητέρα των δύο Βούλγαρων κατηγορουμένων εμφανίστηκε απόλυτα πεπεισμένη ενώπιον δικαστών και ενόρκων πως οι γιοι της δεν διέπραξαν τη στυγερή δολοφονία.

«Δεν πιστεύω ότι έχουν κάνει κάτι τέτοιο. Είμαι μητέρα και καταλαβαίνω. Και οι δύο έχουν παιδεία» είπε.

Από την πλευρά της, και η σύζυγος του φερόμενου εκτελεστή του Γιάννη Μακρή τόνισε πως πιστεύει πως ο σύζυγός της είναι αθώος.

Και οι δύο μάρτυρες υπεράσπισης ανέφεραν πως τα δύο αδέλφια ήρθαν στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2018 προκειμένου να εξετάσουν τις δυνατότητες που είχαν να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στην Ελλάδα στον χώρο της εστίασης.

Φίλη των δύο κατηγορουμένων υποστήριξε ότι την ημέρα και την ώρα της δολοφονίας βρισκόταν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου με τον δεύτερο κατηγορούμενο, ο οποίος κατηγορείται ότι συνέδραμε τον αδελφό του στη δολοφονία του επιχειρηματία.

Ο τεχνικός σύμβουλος των δύο κατηγορουμένων, Γιώργος Καραθανάσης, αναφέρθηκε στα συμπεράσματα της έκθεσής του, μετά τη μελέτη του βιντεοληπτικού υλικού και όλων των άλλων στοιχείων της δικογραφίας.

Μεταξύ άλλων, ο μάρτυρας υποστήριξε πως προκύπτει ότι ο δράστης έχει ύψος 1,75μ., ενώ ο κατηγορούμενος, φερόμενος εκτελεστής, έχει ύψος άνω του 1,90. Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε και σε άλλα στοιχεία όπως τα μαλλιά, που κατά την άποψή του δεν ταυτίζονται μεταξύ δράστη και κατηγορουμένου. Ο μάρτυρας θα ολοκληρώσει την κατάθεση του αύριο και στη συνέχεια θα αρχίσουν οι απολογίες των δύο κατηγορουμένων.

Αν σου άρεσε κάνε