Χαρδαλίας: Ποια μέτρα χαλαρώνουν στις περιοχές με μίνι lockdown λόγω κορονοϊού

Χαρδαλίας: Ποια μέτρα χαλαρώνουν στις περιοχές με μίνι lockdown λόγω κορονοϊού

ΕΛΛΑΔΑ UPD 18:55 Δημιουργία 01/09/20, 18:54

Μικρή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί σε περιοχές της Ελλάδας λόγω της έξαρσης του κορονοϊού και τα οποία αφορούν τη λειτουργία των λαϊκών αγορών ανακοίνωσε την Τρίτη ο Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας για την πορεία της νόσου στη χώρα μας από το υπουργείο Υγείας.

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε και στο ζήτημα το σχολείων και τόνισε πως «κάθε χώρα εφαρμόζει τους δικούς της κανόνες. Κριτήριο είναι το ίδιο το αποτέλεσμα. Η Ελλάδα έχει κινηθεί αποτελεσματικά μέχρι τώρα. Η πολιτεία κινείται με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών.

Τα σχολεία όπως ανακοινώθηκε ανοίγουν στις 14 Σεπτεμβρίου, η μάσκα είναι υποχρεωτική όπου υπάρχει συγχρωτισμός. Τα σχολεία θα είναι διαφορετικά».

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως από σήμερα ισχύουν περιοριστικά μέτρα και στο Ηράκλειο, ενώ σε αρκετές περιοχές ανοίγουν οι λαϊκές αγορές.

«Με την σύμφωνη γνώμη της επιτροπής στις περιοχές με περιοριστικά μέτρα (Χανιά, Ηράκλειο, Χαλκιδική, Μύκονο Πάρο, Αντίπαρο και Λέσβο) θα επιτρέπεται οι λαϊκές αγορές με απόσταση πέντε μέτρων στους πάγκους και μάσκα» είπε ο υφυπουργός.

Στη χώρα καταγράφονται 3.386 ενεργά κρούσματα, συμπλήρωσε.

Αν σου άρεσε κάνε