Επίθεση στο Αττικόν: Της έστησε καρτέρι και την τραυμάτισε με κουζινομάχαιρο

Επίθεση στο Αττικόν: Της έστησε καρτέρι και την τραυμάτισε με κουζινομάχαιρο

ΕΛΛΑΔΑ UPD 14:36 Δημιουργία 31/08/20, 12:55

Αλλοδαπός αλβανικής καταγωγής ήταν ο δράστης και αυτόχειρας που έθεσε σε συναγερμό το νοσοκομείο «Αττικόν» στις 05:30 τα ξημερώματα, αφού έστησε καρτέρι σε νοσηλεύτρια, την οποία τραυμάτισε σοβαρά με κουζινομάχαιρο και ύστερα αυτοκτόνησε, πέφτοντας στο κενό από τον τέταρτο όροφο του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννακού, ο 59χρονος δράστης νοσηλευόταν στο «Αττικόν» για μια εβδομάδα, μετά από επέμβαση πνευμονοθώρακα, χωρίς να έχει παρουσιάσει κανένα δείγμα επιθετικότητας.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας, ο δράστης χτύπησε το κουδούνι βοήθειας στο οποίο ανταποκρίθηκε η 32χρονη νοσηλεύτρια.

Ο 59χρονος ο οποίος κρυβόταν ήδη πίσω από την πόρτα του δωματίου, τραυμάτισε με τη βοήθεια κουζινομάχαιρου την άτυχη γυναίκα, ενώ αφού κατάφερε να τη ρίξει κάτω, συνέχισε να τη χτυπά με τα χέρια του.

Αφού αποσωληνώθηκε και με τα αίματα να «τρέχουν» στους διαδρόμους, ανέβηκε στον τέταρτο όροφο του κτιρίου από όπου και τελικά αυτοκτόνησε.

Η 32χρονη σύζυγος και μητέρα δύο παιδιών, βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, φέροντας τραύματα στο κεφάλι, το θώρακα και την πλάτη, χωρίς όμως σύμφωνα με τους γιατρούς, να κινδυνεύει η ζωή της.

Η διοίκηση του νοσοκομείου σε ανακοίνωσή της, ανέφερε: «Εκφράζουμε τη θλίψη μας για το συμβάν και συμπαραστεκόμαστε στο προσωπικό του Νοσοκομείου μας, που με αυτοθυσία πασχίζει και προσφέρει καθημερινά τις καλύτερες υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες», ενώ σχετικά με την υγεία της νοσηλεύτριας διευκρίνισε: «Η νοσηλεύτρια δέχθηκε άμεσα ιατρική βοήθεια για την συρραφή των θλαστικών τραυμάτων της, υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Ο δράστης του περιστατικού μετά την αυτοχειρία του, μεταφέρθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Η Ελληνική Αστυνομία έχει ήδη επιληφθεί της υπόθεσης»

Θερμές ευχές για ταχεία και πλήρη ανάρρωση έστειλε και ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας, μέσω του διευθυντή του νοσοκομείου Σ. Αποστολόπουλου, μετά από τηλεφώνημά του προκειμένου να ενημερωθεί για το συμβάν.

Αν σου άρεσε κάνε