Γκ. Μαγιορκίνης: Μάσκα και σε εξωτερικούς χώρους, αν αυξηθούν τα κρούσματα

Γκ. Μαγιορκίνης: Μάσκα και σε εξωτερικούς χώρους, αν αυξηθούν τα κρούσματα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 11:19 Δημιουργία 28/08/20, 11:02

Στην πιθανότητα υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας σε εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς χώρους καθώς και στο άνοιγμα των σχολείων σε 2 φάσεις, αναφέρθηκε ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ, ο κ. Μαγιορκίνης σημείωσε πως έχει γίνει ήδη εισήγηση σχετικά με την υποχρεωτική χρήση μασκών και στους εξωτερικούς χώρους σε περίπτωση σημαντικής αύξησης των κρουσμάτων, κάτι από το οποίο θεωρεί πως προς το παρόν απέχουμε.

«Μη ξεχνάμε ότι το μέτρο αυτό εφαρμόστηκε σε περιοχές με αυξημένο επιδημικό φορτίο και έδειξε ότι έχει αυξημένη αποτελεσματικότητα», τόνισε ο καθηγητής ενώ συμπλήρωσε πως ακόμα και με το δείκτη Rt κάτω από το 1, η μείωση των κρουσμάτων θα αργήσει να φανεί: «Μπορεί να δούμε αύξηση πριν να δούμε την μείωση. Με το ενδεχόμενο των 500 κρουσμάτων ανά ημέρα, θα δούμε πίεση στο σύστημα υγείας. Γρήγορα μπορούμε να φτάσουμε στους 50 με 60 διασωληνωμένους» επεσήμανε, τονίζοντας πως δεν υπάρχει κανένας λόγος, το κοινό να μη φορά συνεχώς μάσκα.

Σχετικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο καθηγητής σχολίασε πως το αρχικό πλάνο της 14ης Σεπτεμβρίου, θα εξαρτηθεί από την εξάπλωση των κρουσμάτων στους νέους ενώ συζητάτε ήδη το άνοιγμα των σχολείων σε 2 φάσεις, με ενδεχόμενο τα Δημοτικά να προηγηθούν των Γυμνασιων – Λυκείων.

Αν σου άρεσε κάνε