Γιγαντιαία επιχείρηση διάσωσης στη Χάλκη

Γιγαντιαία επιχείρηση διάσωσης στη Χάλκη

ΕΛΛΑΔΑ UPD 15:09 Δημιουργία 26/08/20, 15:05

Συνολικά 96 αλλοδαποί έχουν περισυλλεγεί σώοι μέχρι στιγμής στην ευρύτατη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών, στη θαλάσσια περιοχή 21 ν.μ. δυτικά της Χάλκης σε διεθνή ύδατα και εντός της ελληνικής περιοχής ευθύνης Έρευνας και Διάσωσης.

Από τους διασωθέντες πέντε μεταφέρθηκαν στη ν. Κάρπαθο, 72 στη ν. Ρόδο, ενώ 19 παρελήφθησαν από σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής.

Με γνώμονα την τήρηση και των υγειονομικών πρωτοκόλλων, οι διασωθέντες, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, υποβάλλονται σε τέστ για τον COVID-19 και μπήκαν καραντίνα για τις προσεχείς ημέρες, σε ξενοδοχείο που ενοικιάστηκε γι'αυτό το σκοπό.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, το συγκεκριμένο περιστατικό συνιστά μια από τις μεγαλύτερες και πιο επιτυχείς επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης που έχει καταγραφεί στο Αιγαίο Πέλαγος, λαμβάνοντας υπόψη τα εξής στοιχεία:

-Τον ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό των διασωθέντων.

-Το γεγονός ότι το συμβάν έλαβε χώρα κατά κύριο λόγο νύχτα.

-Το γεγονός πως ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός διασωθέντων, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά, δεν φορούσαν σωσίβια

-Τον χρόνο ρεκόρ εντός του οποίου διασώθηκαν 96 αλλοδαποί.

Τονίζεται ότι, οι Λιμενικές Αρχές έχουν ήδη εντοπίσει μεταξύ των διασωθέντων τρεις διακινητές, οι οποίοι και συνελήφθησαν. Οι έρευνες συνεχίζονται.

Αν σου άρεσε κάνε