Όλα τα σενάρια στο τραπέζι για το άνοιγμα των σχολείων

Όλα τα σενάρια στο τραπέζι για το άνοιγμα των σχολείων

ΕΛΛΑΔΑ UPD 09:35 Δημιουργία 14/08/20, 08:30

Τη στιγμή που διανύουμε το δεύτερο 15νθήμερο του Αυγούστου, τα βλέμματα στρέφονται στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, υπό τα σημερινά δεδομένα όσον αφορά την ανοδική πορεία της νόσου του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Μέχρι στιγμής ο προγραμματισμός ορίζει ότι τα σχολεία θα σηκώσουν τα ρολά στις 7 Σεπτεμβρίου, ωστόσο η εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων τον Αύγουστο προβληματίζει επιστήμονες κι Αρχές, με αποτέλεσμα να έχει πέσει στο τραπέζι το σενάριο της παράτασης.

Την ίδια ώρα, δε, οι λοιμωξιολόγοι μαζί με το υπουργείο Παιδείας εξετάζουν τα μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων, με τις σχετικές αποφάσεις να αναμένεται να ληφθούν εντός του επόμενου διαστήματος.

Από την πλευρά του, ο λοιμωξιολόγος Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφερε πως η πρόθεση είναι να υπάρχει μεγαλύτερη κανονικότητα, ώστε ο κόσμος να μπορεί να λειτουργήσει όπως πάντα, ωστόσο, με «ενεργό ένα δεύτερο κύμα» κορονοϊού, χαρακτήρισε «σχετικά δύσκολο» το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σχολεία στην ώρα τους.

«Στο τραπέζι είναι και η εκ περιτροπής διδασκαλία, όπως ήταν τον Μάιο, και η χρήση της μάσκας. Θα εξαρτηθεί από το πόσο ενεργή θα είναι η επιδημία. Και σίγουρα υπάρχουν και δύο ηλικιακά γκρουπ, τα παιδιά κάτω από 10 και τα παιδιά πάνω από 10 ετών, που έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά», σημείωσε.

Στο μεταξύ, οι επιδημιολόγοι συζητούν το ενδεχόμενο να υποβάλλονται σε υποχρεωτικά τεστ οι φοιτητές των πανεπιστημίων, πριν επιστρέψουν για τη νέα σχολική χρονιά.

«Επειδή υπάρχει η πρόταση στο τραπέζι, οι φοιτητές να επιστρέψουν στα μαθήματα, όπου χρειάζεται δια ζώσης, γίνεται μία συζήτηση με ποιο τρόπο θα γίνει αυτό, γιατί οι φοιτητές είναι ακριβώς η ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία μιλάμε αυτή τη στιγμή. Υπάρχει μία συζήτηση που μπορεί να πρέπει οι φοιτητές, πριν επιστρέψουν στα Πανεπιστήμια για τα δια ζώσης μαθήματα, να χρειάζεται να κάνουν τεστ για τον κορονοϊό», είπε σε νέες δηλώσεις της η καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Αναστασία Κοτανίδου.

«Ακόμη δεν έχουμε φτάσει στην τελική λύση. Όλα αυτά είναι θέμα συζήτησης αυτή τη στιγμή. Η συζήτηση που έχει γίνει στην Επιτροπή είναι ναι να ανοίξουν τα σχολεία, εάν χρειαστεί αυτό που έχουμε πει, θα πρέπει να συνεννοηθούμε και με το υπουργείο Παιδείας είναι να ανοίξουν τα σχολεία με μάσκες», πρόσθεσε.

Αν σου άρεσε κάνε