ΕΛΑΣ: 96 πρόστιμα την Τρίτη για αποστάσεις, μάσκα, μετακινήσεις, μαγαζιά

ΕΛΑΣ: 96 πρόστιμα την Τρίτη για αποστάσεις, μάσκα, μετακινήσεις, μαγαζιά

ΕΛΛΑΔΑ UPD 13:21 Δημιουργία 13/05/20, 13:19

Καθημερινά είναι τα πρόστιμα της ΕΛΑΣ στο πλαίσιο των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων αποφυγής διάδοσης του κοροναϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Τρίτη, για μη τήρηση της ελάχιστης απόστασης και μη χρήση μάσκας βεβαιώθηκαν 23 παραβάσεις κι επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ:

10 στην Αττική
επτά στο Βόρειο Αιγαίο
τέσσερα στη Δυτική Ελλάδα
ένα στην Ήπειρο και
ένα στην Κρήτη.


Από την έναρξη του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 286 παραβάσεις κι έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ.

Για μη προβλεπόμενες μετακινήσεις (εκτός νομού του τόπου κατοικίας κλπ) βεβαιώθηκαν την Τρίτη 72 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια κι επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 150 ευρώ:

30 στην Κεντρική Μακεδονία
12 στην Αττική
11 στη Θεσσαλονίκη
οκτώ στη Δυτική Ελλάδα
τέσσερα στη Θεσσαλία
τρία στη Στερεά Ελλάδα
δύο στην Πελοπόννησο
ένα στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και
ένα στη Βόρειο Αιγαίο.


Από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 4 Μαΐου, έχουν βεβαιωθεί 889 παραβάσεις σε όλη τη χώρα κι επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 150 ευρώ.

Για λειτουργία επιχειρήσεων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κέντρα κλπ) παρά τη σχετική απαγόρευση, βεβαιώθηκε χθες μία παράβαση και συνελήφθη ένα άτομο.

Από την έναρξη του μέτρου, την Πέμπτη 12 Μαρτίου, έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια 614 παραβάσεις κι έχουν συλληφθεί 600 άτομα.

Αν σου άρεσε κάνε