«Κλείσιμο» της πλατείας Αγ. Ιωάννη στην Αγία Παρασκευή ανακοίνωσε ο Χαρδαλίας

«Κλείσιμο» της πλατείας Αγ. Ιωάννη στην Αγία Παρασκευή ανακοίνωσε ο Χαρδαλίας

ΕΛΛΑΔΑ UPD 18:39 Δημιουργία 06/05/20, 18:38

Την αντίδραση της κυβέρνησης και ειδικότερα του Νίκου Χαρδαλιά προκάλεσαν τα όσα σημειώθηκαν χθες, Τρίτη, στην πλατεία του Αγίου Ιωάννη στην Αγία Παρασκευή, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας να ανακοινώνει μέτρα περιορισμού για τη συγκέντρωση πλήθος κόσμου στο σημείο.

Μιλώντας στη σημερινή ενημέρωση για την πορεία του κοροναϊού στην Ελλάδα, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως η πλατεία θα παραμένει καθημερινά κλειστή από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί.

Οι εικόνες των δύο τελευταίων ημερών στην Αγία Παρασκευή δεν δείχνουν πολίτες που έχουν ανάγκη να χαλαρώσουν, αλλά δεκάδες που δεν αντιλαμβάνονται τις οδηγίες των ειδικών, περιφρονούν το Κράτος κι αδιαφορούν για τις ευπαθείς ομάδες, σημείωσε ο υφυπουργός.

Ο κ. Χαρδαλιάς καυτηρίασε εκ νέου τη στάση επιχερηματιών καφέ-μπαρ που παραβιάζουν το «take away» και σερβίρουν ποτά, επαναλαμβάνοντας πως η συμπεριφορά τους θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, είναι προσβλητική και προκαλεί.

Όπως ενημέρωσε, ήδη η αστυνομία έχει προχωρήσει σε έξι συλλήψεις ιδιοκτητών επιχειρήσεων, τριών στη Λάρισα, ενός στη Λαμία, ενός στο κέντρο της Αθήνας κι ενός στην Κηφισιά.

Αν σου άρεσε κάνε