Σκηνικό μάχης στην πλατεία της Αγ. Παρασκευής - 300 άτομα κατά των αστυνομικών

Σκηνικό μάχης στην πλατεία της Αγ. Παρασκευής - 300 άτομα κατά των αστυνομικών

ΕΛΛΑΔΑ UPD 09:38 Δημιουργία 06/05/20, 09:33

Ομάδα 300 νεαρών ατόμων συγκεντρώθηκε στην πλατεία του Αγίου Ιωάννη στην Αγία Παρασκευή, κατόπιν συνεννόησης μέσω των social media, προκειμένου να κάνει πάρτι με μπύρες και μουσική.

Το σκηνικό έγινε αντιληπτό από τους αστυνομικούς, καθώς είναι σαφείς οι οδηγίες για αποφυγή συνωστισμού, με τους νεαρούς να επιτίθενται κατά των Αρχών, πετώντας πέτρες, μπουκάλια και αντικείμενα.

Οι αστυνομικοί αντέδρασαν με χημικά, προκειμένου να διαλύσουν το συγκεντρωμένο πλήθος.

Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με συγκέντρωση εκατοντάδων ατόμων στην πλατεία του Αγίου Ιωάννη. Το βράδυ της Δευτέρας είχε σημειωθεί παρόμοια συγκέντρωση ατόμων, όπως είχε καταγγείλει ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Διακογιάννης, αναρτώντας και τη σχετική φωτογραφία στο Facebook.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς κάνει λόγο για προσκλήσεις που «μοιράστηκαν» με ηλεκτρονικό τρόπο επισημαίνοντας ότι «τέτοιου είδους συνωστισμοί αποτελούν ωρολογιακές βόμβες για την μετάδοση του κορονοϊού». Προαναγγέλλει, δε, ότι θα θέσει το θέμα στον πρωθυπουργό επισημαίνοντας και το πρόβλημα της διακίνησης ναρκωτικών με ορμητήριο τη συγκεκριμένη πλατεία.

Αν σου άρεσε κάνε