Σούπερ μάρκετ: Υποχρεωτική μάσκα για εργαζόμενους, προαιρετική για πελάτες

Σούπερ μάρκετ: Υποχρεωτική μάσκα για εργαζόμενους, προαιρετική για πελάτες

ΕΛΛΑΔΑ UPD 16:24 Δημιουργία 02/05/20, 16:21

«Στα σούπερ μάρκετ η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους εργαζομένους όχι για τους πελάτες, ωστόσο θα υπάρχει αυστηρή σύσταση για τη χρήση της», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Υπογραμμίζοντας την σημασία της «ατομικής ευθύνης» στην τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας και λοιπών μέτρων ατομικής προστασίας πρόσθεσε: «Οι Έλληνες θα αρχίσουν να βγαίνουν ελεύθερα από το σπίτι τους, δεν θα υπάρχει υποχρέωση του SMS και της συμπλήρωσης του σχετικού εντύπου που συνηθίσαμε να ζούμε μαζί τους το τελευταίο διάστημα, αλλά συνεχίζουν να είναι μαζί μας τα βασικά που μάθαμε σε αυτή την έννοια, δηλαδή να τηρούμε τα μέτρα ατομικής υγιεινής».

γίνει σε περίπτωση που εντοπίσουν κρούσμα σε Σούπερ Μάρκετ Σε όσα σούπερ μάρκετ και λαϊκές αγορές εντοπιστεί κρούσμα της νόσου COVID-19, θα τίθενται σε αναστολή μόνο τα τμήματα των εγκαταστάσεων διανομής και ανεφοδιασμού όσων καταστημάτων εμπορεύονται τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, όπως αναφέρεται στο ένατο άρθρο της νέας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Συγκεκριμένα αναφέρονται τα εξής: Η παρ. 3 του άρθρου πρώτου της από 14.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α'64), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 3 του ν. 4682/2020 (A'76), αντικαθίσταται ως εξής: «Η αναστολή της λειτουργίας των κέντρων διανομής και ανεφοδιασμού των καταστημάτων που εμπορεύονται τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, των υπεραγορών (super market), των υπαίθριων αγορών (λαϊκές αγορές), των οργανωμένων αγορών τροφίμων και των φαρμακαποθηκών, για προληπτικούς ή κατασταλτικούς λόγους που σχετίζονται με τον κορονοϊό COVID-19, αφορά μόνο τα τμήματα των εγκαταστάσεων της επιχείρησης στα οποία εντοπίζεται κρούσμα της νόσου, και όχι το σύνολο της επιχείρησης αυτής».

Αν σου άρεσε κάνε