Στους 116 οι νεκροί από τον κοροναϊό στην Ελλάδα - Στα 2.245 τα κρούσματα

Στους 116 οι νεκροί από τον κοροναϊό στην Ελλάδα - Στα 2.245 τα κρούσματα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 18:31 Δημιουργία 20/04/20, 18:00

Στα 2.245 ανέρχονται μέχρι στιγμής τα κρούσματα του κοροναϊού Covid-19 στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα του Πάσχα ο εκπρόσωπος του ΕΟΔΥ, Σωτήρης Τσιόδρας, γνωστοποιώντας ακόμα 10 κρούσματα της νόσου.

Οι νεκροί ανέρχονται σε 116, με 6 ακόμα θανάτους το τελευταίο 48ωρο.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας από τους ασθενείς (10 επιπλέον), 61 είναι πιο σοβαρά και νοσηλεύονται διασωλημένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Οι περισσότεροι από αυτούς τους ασθενείς είναι άνδρες και έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Συγκεκριμένα, η διάμεση ηλικία των ασθενών είναι 68 ετών. Το 83% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 44 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Ακόμα, ο κ.Τσιόδρας μίλησε για την υπόθεση στο Κρανίδι όπου εμφανίστηκε κρούσμα σε μετανάστρια. Όπως είπε έγιναν έλεγχοι σε 400 φιλοξενούμενους καθώς και σε εργαζόμενους.

Σε ότι αφορά τις επιστημονικές εξελίξεις μίλησε για τεστ αντισωμάτων σε διάφορες χώρες που έδειξαν ότι τα κρούσματα μπορεί να είναι περισσότερα απ’ όσα καταγράφονται επίσημα. Σημείωσε ότι δεν γνωρίζουμε αν τα αντισώματα θα μας προστατεύσουν και για πόσο διάστημα.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, τόνισε ότι αυτές τις ημέρες έγινε ένα σημαντικό βήμα μπροστά καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών τήρησε τα μέτρα και έδειξε υπευθυνότητα. «Υπενθυμίζω όμως ότι τα μέτρα εξακολουθούν να ισχύουν στο ακέραιο. Μελετούμε τα δεδομένα για τη χαλάρωση των μέτρων. Η όποια άρση θα ξεκινήσει βήμα βήμα όταν κριθεί ότι δεν υπάρχει λόγος διατήρησης των μέτρων».

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε επίσης στο Κρανίδι και όπως είπε ανάλογα με τα αποτελέσματα θα χαραχτεί η στρατηγική.

Αν σου άρεσε κάνε