Σύψας: Καλοκαίρι με κανόνες και «επιλεγμένο» τουρισμό

Σύψας: Καλοκαίρι με κανόνες και «επιλεγμένο» τουρισμό

ΕΛΛΑΔΑ UPD 18:31 Δημιουργία 20/04/20, 11:01

Την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται λίγα βήματα πριν τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, η συζήτηση επικεντρώνεται στη διαδικασία επιστροφής στην κανονικότητα, με τους ειδικούς επιστήμονες να κάνουν λόγο για μία νέα καθημερινότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, πολλά είναι τα ερωτήματα των πολιτών για το φετινό καλοκαίρι, τη στιγμή που ήδη οι θερμοκρασίες στη χώρα μας έχουν ανέβει κατά πολύ.

«Θα μπορέσουμε φέτος να πάμε διακοπές, αλλά με κανόνες και αποστάσεις ακόμα και στις παραλίες», τόνισε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας Λοιμώξεων ΕΚΠΑ, Νίκος Σύψας.

Αναφορικά δε με το «μέτωπο» του τουρισμού, που έχει πληγεί περισσότερο σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο από την πανδημία, ο ίδιος δήλωσε πως θα μπορούν να έρθουν και τουρίστες αλλά όχι μαζικά.

«Θα πρόκειται για επιλεγμένο τουρισμό», σημείωσε ο κ. Σύψας. Παράλληλα, επεσήμανε ότι η επιτροπή των λοιμοξιολόγων θα δει σύντομα το θέμα των σχολείων, με προτεραιότητα την Τρίτη Λυκείου αλλά και τους φοιτητές, που είναι σε επίπεδο πτυχίου.

Τέλος, σχετικά με το χρονοδιάγραμμα άρσης των περιορισμών, ο κ. Σύψας τόνισε ότι είναι ένα θέμα που θα εξεταστεί μέσα στον Μάιο, με την προϋπόθεση ότι η χώρα θα συνεχίσει να πηγαίνει καλά, καθώς αν υπάρξει πισωγύρισμα, θα είναι χειρότερη και η υγειονομική και η οικονομική επιβάρυνση.

Αν σου άρεσε κάνε