Κορονοϊός: Έλληνες με ύποπτα συμπτώματα σε ξενοδοχείο στη Βηθλεέμ

Κορονοϊός: Έλληνες με ύποπτα συμπτώματα σε ξενοδοχείο στη Βηθλεέμ

ΕΛΛΑΔΑ UPD 14:22 Δημιουργία 05/03/20, 14:19

Σε ξενοδοχείο της Βηθλεέμ είχαν καταλύσει στα τέλη Φεβρουαρίου Έλληνες τουρίστες, δύο εκ των οποίων επιβεβαιώθηκε ότι έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό Covid-19, δήλωσε αξιωματούχος της Παλαιστίνης

Ειδικότερα, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Παλαιστίνιος αξιωματούχος του τομέα Υγείας στον νότιο τομέα της Δυτικής Όχθης Ιμάντ Σαχάντεχ:

«Έλληνες τουρίστες είχαν καταλύσει στο ξενοδοχείο αυτό στο τέλος του Φεβρουαρίου και δύο από αυτούς ανακάλυψαν αργότερα ότι έχουν προσβληθεί».

Εξάλλου, εκκλησιαστικός αξιωματούχος ανακοίνωσε ότι η Βασιλική της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ θα κλείσει για «προληπτικούς λόγους», έπειτα από τον εντοπισμό ύποπτων συμπτωμάτων του νέου ιού Covid-19 στον τομέα αυτόν της κατεχόμενης από το Ισραήλ Δυτικής Όχθης.

«Σεβόμαστε την απόφαση των αρχών διότι η ασφάλεια έχει προτεραιότητα», δήλωσε ο αξιωματούχος , αφού ο παλαιστίνιος υπουργός Υγείας κάλεσε τις εκκλησίες και τα τεμένη, μεταξύ άλλων, να κλείσουν για τον φόβο διάδοσης του νέου ιού τύπου κορώνα. «Αν δεν γίνει σήμερα (το κλείσιμο), θα γίνει αύριο», πρόσθεσε ο εκκλησιαστικός αξιωματούχος που δεν κατονομάσθηκε.

Αν σου άρεσε κάνε