Θεσσαλονίκη: Επεισόδια σε διαμαρτυρία για πλειστηριασμό

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια σε διαμαρτυρία για πλειστηριασμό

ΕΛΛΑΔΑ UPD 14:02 Δημιουργία 18/12/19, 14:01

Επεισόδια μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών σημειώθηκαν το πρωί στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια κινητοποίησης της Γραμματείας ΠΑΜΕ κατά των πλειστηριασμών, έξω από την είσοδο πολυκατοικίας όπου στεγάζονται γραφεία τράπεζας, στο κέντρο της πόλης, επί της Βασιλέως Ηρακλείου.

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων ζήτησε να εισέλθει στο κτήριο, για να συναντηθεί με το αρμόδιο τμήμα της τράπεζας, ωστόσο το αίτημά της δεν έγινε αποδεκτό. Στην προσπάθεια τους να εισέλθουν στον χώρο, οι συγκεντρωμένοι απωθήθηκαν από άνδρες των ΜΑΤ που είχαν παραταχθεί στην είσοδο της πολυκατοικίας, με αποτέλεσμα να προκληθεί μικρή ένταση και να γίνει μεμονωμένη χρήση χημικών.

Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να εισέλθουν στην πολυκατοικία, για να συναντηθούν με τον προϊστάμενο του αρμόδιου τμήματος της τράπεζας, προκειμένου να ζητήσουν αναστολή του πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας ανέργου κι επαναδιαπραγμάτευση του διακανονισμού. Τελικά, μετά από αλλεπάλληλες παρεμβάσεις, αντιπροσωπεία ανέβηκε στον όροφο όπου στεγάζεται το δικαστικό τμήμα και, καθώς ήταν κλειστό, θυροκόλλησε στην είσοδο έγγραφο με το αίτημα για «αναστολή του πλειστηριασμού, ο οποίος διεξάγεται σήμερα, πρώτης κατοικίας ανέργου συναδέλφου», όπως δήλωσε το μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Θεσσαλονίκης Γιάννης Κουρμούλης, σύμφωνα με τον οποίο πρέπει να γίνει νέα διαπραγμάτευση με τον οφειλέτη, που είχε κάνει πρόταση διευθέτησης του δανείου.

Στη συνέχεια, οι διαδηλωτές μετέβησαν στο γραφείο της συμβολαιογράφου που έχει αναλάβει τον πλειστηριασμό με το ίδιο αίτημα. Η συμβολαιογράφος ενημέρωσε ότι δεν έχει δυνατότητα, ούτε δικαίωμα να αναστείλει τον πλειστηριασμό. «Φαίνεται ότι υπάρχει μία, μοναδική προσφορά στην κατώτατη τιμή και προέρχεται από την ίδια την τράπεζα που το πλειστηριαζει» είπε ο κ. Κουρμούλης, σημειώνοντας πως οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν.

Αν σου άρεσε κάνε