Μία πόλη σε κυκλοφοριακή παράνοια για 21 άτομα!

Μία πόλη σε κυκλοφοριακή παράνοια για 21 άτομα!

ΕΛΛΑΔΑ UPD 12:09 Δημιουργία 17/12/19, 11:59

Μία πόλη σε κυκλοφορική παράνοια για μόλις 21 άτομα, ήταν το αποτέλεσμα της αιφνιδιαστικής απόφασης – και μάλιστα με σχετική ανακοίνωση της τελευταίας στιγμής – για τη στάση εργασίας στο Μετρό από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 το πρωί της Τρίτης.

Νωρίς το πρωί στους δρόμους γινόταν… το αδιαχώρητο, καθώς σύσσωμοι οι Αθηναίοι πήραν τα ΙΧ τους για να μεταβούν στις δουλειές τους, ενώ τρόλεϊ και λεωφορεία έφταναν στις στάσεις γεμάτα και με καθυστέρηση λόγω της υπερβολικής κίνησης, οπότε οι περισσότεροι επιβάτες περίμεναν, ποιο θα έχει λιγότερο κόσμο, ώστε να μπουν σε αυτό.

Η οργή των πολιτών είναι τεράστια, καθώς όπως έγινε γνωστό, η στάση εργασίας αποφασίστηκε για τη μετακίνηση 21 υπαλλήλων από διοικητικές θέσεις σε εκδοτήρια.

Ειδικότερα, η στάση εργασίας των υπαλλήλων στο Μετρό πραγματοποιήθηκε από ένα μόνο σωματείο, το ΣΕΛΜΑ με θέμα την επανατοποθέτηση σε θέσεις εκδοτών, 21 ατόμων τα οποία με διάφορους τρόπους είχαν αποχωρήσει από τα εκδοτήρια σε διάφορες διοικητικές υπηρεσίες γραφείου.

Υπενθυμίζεται πως στην διάρκεια των τελευταίων χρόνων, με αποφάσεις διοικητικών συμβουλίων ή διευθυνόντων, εκατοντάδες υπάλληλοι ανήκοντες στο προσωπικό πεδίου (εκδότες, σταθμάρχες, κλπ.) μεταφέρθηκαν σε θέσεις γραφείου με αποτέλεσμα, ειδικά στους σταθμούς που δεν επαρκούν τα αυτόματα μηχανήματα, να υπάρχουν σοβαρότατες ελλείψεις για την πώληση εισιτήριων και την φυσική παρουσία της εταιρείας στους σταθμούς.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας του Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) προειδοποιεί με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Κι εμείς αιφνιδιαστήκαμε από την πρωτοφανή απόφαση της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ χωρίς να κοιτάξει τις ανάγκες τις υπηρεσιακές και τις ανάγκες των εργαζομένων», δήλωσε ο κ. Ρεβύθης.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΣΕΛΜΑ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κλιμάκωση, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «εάν συνεχιστεί το ίδιο πράγμα, να πληρώνουν το μάρμαρο οι εργαζόμενοι τότε είναι πιθανόν να υπάρξει κλιμάκωση».

Αν σου άρεσε κάνε