Βόμβα στο ΑΤ Ζωγράφου: «Αντάρτικο πόλεων» βλέπουν οι Αρχές

Βόμβα στο ΑΤ Ζωγράφου: «Αντάρτικο πόλεων» βλέπουν οι Αρχές

ΕΛΛΑΔΑ UPD 09:58 Δημιουργία 17/12/19, 09:55

Σε αυξημένη επαγρύπνηση είναι οι ελληνικές Αρχές για την υπόθεση της τοποθέτησης βόμβας πίσω από το ΑΤ Ζωγράφου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛΑΣ τηρεί στάση αναμονής για την ανάληψη ευθύνης από κάποια τρομοκρατική ομάδα μέσω προκήρυξης, έτσι ώστε να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα.

Προς το παρόν, οι Αρχές εκτιμούν ότι οι δράστες ήθελαν θύματα, τοποθετώντας εκρηκτικό μηχανισμό με καρφιά σε ένα σημείο, από όπου περνά συνέχεια κόσμος.

Κοντά στο Α.Τ. Ζωγράφου υπάρχουν δύο σχολεία και η Πολυτεχνειούπολη.

Μάλιστα, οι Αρχές επισημαίνουν ότι η επιλογή του σημείου δεν είναι τυχαία και έχει «φόντο» διπλό μήνυμα τόσο για το άσυλο όσο και για τις καθημερινές επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ σε υπό κατάληψη κτήρια στα Εξάρχεια.

Αυτό που ανησυχεί τις Αρχές, είναι πως δεν υπήρξε το γνωστό προειδοποιητικό τηλεφώνημα για την τοποθέτηση της βόμβας.

Πριν τις ελεγχόμενες εκρήξεις, οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στου Ζωγράφου, διαπίστωσαν πως το ρολόι της βόμβας λειτουργούσε. Μέσα στο πλαστικό μαύρο δοχείο υπήρχε ένας μεταλλικός σωλήνας, ενώ υπήρχε και πυρίτιδα. Η βόμβα βρισκόταν μέσα σε ένα βαρέλι που ήταν γεμάτο καρφιά.

Η βόμβα είχε τοποθετηθεί μπροστά από δέντρο, κοντά στο Α.Τ. Ζωγράφου με το ωστικό κύμα και τα καρφιά να έχουν κατεύθυνση προς σε αυτό.

Ιδιαίτερα ανησυχητικές είναι οι εκτιμήσεις των Αρχών για το προφίλ των δραστών. Στελέχη της αστυνομίας κάνουν λόγο για ανασυγκρότηση του «αντάρτικου πόλεων», ως «απάντηση» στη δυναμική παρουσία της ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια και στην κατάργηση του ασύλου στα Πανεπιστήμια.

Αν σου άρεσε κάνε