Αποκομιδή απορριμάτων με εντολή εισαγγελέα στη Ζάκυνθο

Αποκομιδή απορριμάτων με εντολή εισαγγελέα στη Ζάκυνθο

ΕΛΛΑΔΑ UPD 19:48 Δημιουργία 04/12/19, 19:47

Με παρέμβαση του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου ξεκίνησε σήμερα η αποκομιδή των απορριμάτων από τους δρόμους του νησιού, όπου είχε σταματήσει από την προηγούμενη Παρασκευή.

Χθες το μεσημέρι, ο δήμαρχος Ζακύνθου, Νικήτας Αρετάκης, βρέθηκε στο εισαγγελικό γραφείο, για να δώσει εξηγήσεις για την εκρηκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε πόλη και χωριά.

Τα πρώτα κοντέινερ με απορρίμματα έφθασαν στον χώρο επεξεργασίας στην περιοχή του Λίβα, συνοδεία αστυνομικής δύναμης, ενώ, σύμφωνα με στελέχη του δήμου, η ιδιωτική εταιρεία που είχε σταματήσει την επεξεργασία λόγω οφειλών του δήμου προς αυτή ξεκίνησε πάλι εργασίες.

Σε πολλές γειτονιές του νησιού έχουν συσσωρευτεί «βουνά» με σκουπιδοσακούλες, με τη δυσωδία να είναι έντονη, ειδικά στην πόλη, αλλά και να εγκυμονεί κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Σήμερα έγινε συνάντηση του γενικού γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠΕΝ, Μανώλη Γραφάκου, με τον δήμαρχο Ζακυνθου και τον βουλευτή Διονύση Ακτύπη, με τον εκπρόσωπο της εταιρείας «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΑΕ», όπου αποφασίστηκε να συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες η αποκομιδή των απορριμμάτων από τους δρόμους και η μεταφορά τους στο Λίβα, με στόχο να καθαρίσει το νησί από τα σκουπίδια.

Εξετάζεται και το ενδεχόμενο να μεταφερθούν τα απορρίμματα στον ΧΥΤΥ της Τριανταφυλλιάς, στην Ηλεία.

Αν σου άρεσε κάνε