«Σάρωσε» την Αττική η κακοκαιρία «Γηρυόνης» - «Βροχή» προβλημάτων

«Σάρωσε» την Αττική η κακοκαιρία «Γηρυόνης» - «Βροχή» προβλημάτων

ΕΛΛΑΔΑ UPD 08:49 Δημιουργία 25/11/19, 08:00

«Βροχή» πέφτουν τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία, που πλήττει τις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Στην Αττική, τα περισσότερα προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση εντοπίζονται κυρίως στην Κινέτα, όπου η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί έως αυτή την ώρα 40 κλήσεις για παροχή βοήθειας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, λόγω συσσώρευσης υδάτων και φερτών υλικών έχει διακοπεί η κυκλοφορία τόσο στην νέα εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου (Ολυμπία Οδό) από τον σταθμό διοδίων της Ελευσίνας έως τα διόδια Καλαμακίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στην παλαιά Εθνική Οδό.

Στο μεταξύ, κλειστή για την κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω μεγάλης συσσώρευσης υδάτων, είναι σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία η Οδός Πειραιώς από το ύψος της οδού Χαμοστέρνας έως την Ηρακλειδών.

Παράλληλα, στην Ακτή Βασιλειάδη στο λιμάνι του Πειραιά από την πύλη Ε-3 στο ρεύμα προς Κερατσίνι ο δρόμος είναι επίσης κλειστός, όπως και στη Λεωφόρο Σαλαμίνος από την Ζωοδόχο Πηγή έως την Λεωφόρο Φανερωμένης.

Επίσης, ανεστάλησαν προσωρινά τα δρομολόγια του προαστιακού σιδηροδρόμου από το Κιάτο προς Πειραιά και αντίστροφα.

Σημειώνεται ακόμη ότι δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων για τον Αργοσαρωνικό λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές. Τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο με πλοία συμβατικού τύπου.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απευθύνει σύσταση - έκκληση προς τους πολίτες της Αττικής να αποφεύγουν τις μετακινήσεις έως τις 10.00 το πρωί, για προληπτικούς λόγους, όσο και για να μην προκληθεί κυκλοφοριακή συμφόρηση λόγω της συσσώρευσης υδάτων.

Ανοίγουν τα σχολεία μετά τις 10 το πρωί

Ανοίγουν μετά τις 10 το πρωί όλα τα σχολεία στην Αττική, εκτός από τον δήμο Μεγαρέων όπου θα παραμείνουν κλειστά.

Όπως αναφέρεται σε νέα ανακοίνωση της Περιφέρειας, μετά την ενημέρωση της ΕΜΥ για σταδιακή εκτόνωση των καιρικών φαινομένων κανονικά με απόφαση του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη όλα τα σχολεία θα λειτουργήσουν μετά τις 10 π.μ στην Αττική εκτός από τον δήμο Μεγαρέων.

Στον δήμο Μεγαρέων λόγω των εκτεταμένων ζημιών που έχουν προκληθεί στην περιοχή, για την ασφάλεια των παιδιών, όλα τα σχολεία θα παραμείνουν σήμερα κλειστά.

Η Περιφέρεια Αττικής συστήνει σε όλους τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις την ώρα της έντασης των φαινομένων.

Στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων ο Μ. Χρυσοχοΐδης

Στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων, όπου γίνονται έκτακτες συσκέψεις λόγω της κακοκαιρίας, βρίσκεται από τα ξημερώματα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ενημερώνεται από τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και άλλα αρμόδια στελέχη για τις ενέργειες που γίνονται για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Αν σου άρεσε κάνε