Τα ΜΑΤ αποχώρησαν από το προαύλιο της ΑΣΟΕΕ

Τα ΜΑΤ αποχώρησαν από το προαύλιο της ΑΣΟΕΕ

ΕΛΛΑΔΑ UPD 15:10 Δημιουργία 11/11/19, 14:39

TAGS

Εκτός του προαυλίου της ΑΣΟΕΕ μετακινήθηκαν οι δυνάμεις της αστυνομίας που μπήκαν στο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών νωρίτερα τη Δευτέρα προκειμένου να απομακρύνουν τους φοιτητές που διαμαρτύρονται για το κλείσιμο της σχολής μέχρι και την Κυριακή, με χθεσινή απόφαση της διοίκησης του ΑΕΙ.

Οι φοιτητές βγήκαν από την ΑΣΟΕΕ πριν από μερικά λεπτά, αφού τα ΜΑΤ αποχώρησαν. Εν τω μεταξύ, σε νοσοκομείο διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ,νεαρή με αναπνευστικό πρόβλημα λόγω των δακρυγόνων, που έκανε χρήση η αστυνομία κατά τα επεισόδια που ξέσπασαν νωρίτερα.

Σημειώνεται πως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, που βρέθηκε στο σημείο, έγινε στόχος αποδοκιμασιών από τους φοιτητές, οι οποίοι κατηγόρησαν τον ίδιο για τις πολιτικές του κόμματος του στην Παιδεία. Φοιτητές του ζήτησαν να αποχωρήσει και καταλόγισαν «σε κυρίους σαν τον Φίλη», ότι άνοιξαν το δρόμο στην κυβέρνηση της ΝΔ. Ο κ.Φίλης αντέτεινε ότι η ΑΣΟΕΕ ανήκει σε όλους τους φοιτητές και όχι στα ΜΑΤ ή σε άλλους ιδιοκτήτες.

Μαζί με τον κ. Φίλη έξω από την ΑΣΟΕΕ βρέθηκε η Θεανώ Φωτίου, αλλά και η βουλευτής του ΜέΡΑ 25 - αντιπρόεδρος της Βουλής Σοφία Σακοράφα, η οποία μίλησε για αστυνομοκρατία και ζήτησε να απομακρυνθούν οι αστυνομικοί ώστε να φύγουν οι φοιτητές.

Αν σου άρεσε κάνε