Κλειστό το κέντρο της Αθήνας από τα συλλαλητήρια κατά του αναπτυξιακού

Κλειστό το κέντρο της Αθήνας από τα συλλαλητήρια κατά του αναπτυξιακού

ΕΛΛΑΔΑ UPD 14:50 Δημιουργία 24/10/19, 14:47

Μπαράζ κινητοποιήσεων εργαζομένων έχει προγραμματιστεί για σήμερα, Πέμπτη, εν όψει της ψήφισης του αναπτυξιακού νομοσχεδίου στη Βουλή από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Νωρίτερα το πρωί ΠΟΕ-ΟΤΑ πραγματοποίησε πανελλαδικό συλλαλητήριο στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Για το απόγευμα κάλεσμα έχουν απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, η ΑΔΕΔΥ, πρωτοβάθμια σωματεία, το ΠΑΜΕ και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έχει προγραμματιστεί για τις 6.30 το απόγευμα στα Προπύλαια. «Παλεύουμε κόντρα στο νομοσχέδιο-σκούπα για τις κλαδικές συμβάσεις, τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, το οποίο δίνει γην και ύδωρ στους επενδυτές και γκρεμίζει όσα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα έμειναν όρθια με σκληρό αγώνα, στην περίοδο της κρίσης. Να το πάρει τώρα πίσω η κυβέρνηση της Ν.Δ. Παλεύουμε κόντρα στα εμπόδια της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, που σπέρνει σύγχυση και μοιρολατρία και κάνει ό,τι μπορεί για να υπάρξει σιγή νεκροταφείου, ξοφλώντας με αυτόν τον τρόπο τις δεσμεύσεις της απέναντι στην κυβέρνηση, στον ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις για στήριξη των μέτρων», επισημαίνεται στο κάλεσμα.

Το ΕΚΑ και η ΑΔΕΔΥ καλούν στις 5 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος, η Λαϊκή-Αντίσταση-ΑΑΣ στις 6 μ.μ. στη συμβολή των Χρήστου Λαδά και Σταδίου.

Τα πρωτοβάθμια σωματεία θα συγκεντρωθούν στις 6 μ.μ. στην πλατεία Κολοκοτρώνη, με την Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων να αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Απέναντι σε αυτή την επιθετική γραμμή της κυβέρνησης και κεφαλαίου, η συνδικαλιστική γραφειοκρατία και οι πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΕΚΑ κάνουν τα πάντα για να περάσει “αναίμακτα” και αυτό το αντεργατικό νομοσχέδιο. Αντί να κλιμακώσουν τον αγώνα με νέα 24ωρη απεργία στις 23/10 προτίμησαν απλά ένα απογευματινό συλλαλητήριο, έτσι για να βγει η υποχρέωση. Στην ίδια δυστυχώς κατεύθυνση κινήθηκαν και δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, συντασσόμενες πλήρως με τον σχεδιασμό της γραφειοκρατίας παρά τις (σωστές) καταγγελίες για τον “μαφιόζικο” συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ και σία!».

Αν σου άρεσε κάνε