Πάνω από 300 εγκλωβισμένοι πρόσφυγες στη Σύμη

Πάνω από 300 εγκλωβισμένοι πρόσφυγες στη Σύμη

ΕΛΛΑΔΑ UPD 15:06 Δημιουργία 23/09/19, 15:00

Πάνω από 300 πρόσφυγες και μετανάστες παραμένουν εγκλωβισμένοι στο νησί της Σύμης χωρίς να υπάρχουν υποδομές και χώροι στέγασης, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Λευτέρης Παπακαλοδούκας.

Μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο κ. Παπακαλοδούκας τόνισε πως «η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη», τονίζοντας ότι η πολιτική ηγεσία της χώρας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να δώσει λύση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο νησί βρίσκονται πάνω από 300 πρόσφυγες και μετανάστες, που έχουν έρθει στην διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων από τα απέναντι τουρκικά παράλια.

Σήμερα πάντως με τον δήμαρχο Σύμης επικοινώνησε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος που, σύμφωνα με τον κ. Παπακαλοδούκα, υποσχέθηκε ότι θα δοθούν άμεσες λύσεις για να αποσυμφορηθεί το νησί μέσα στις επόμενες μέρες και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Άμεσα δρομολογείται η αποστολή ιατρικού προσωπικού, ενώ με τη συνδρομή του υπουργείου Άμυνας θα μεταβούν στο ακριτικό νησί δύο στρατιωτικοί γιατροί και ένας οδηγός ασθενοφόρου.

Δεδομένου ότι το νησί δεν διαθέτει χώρο φιλοξενίας, αποφασίστηκε οι 100 πρώτοι μετανάστες να προωθηθούν στην ενδοχώρα αύριο Τρίτη, άλλοι 100 την Τετάρτη και οι υπόλοιποι 100 την Παρασκευή.

Αν σου άρεσε κάνε