Τρία χρόνια φυλάκιση στον Αγγλούπα, για τον πυροβολισμό της Φαρμάκη

Τρία χρόνια φυλάκιση στον Αγγλούπα, για τον πυροβολισμό της Φαρμάκη

ΕΛΛΑΔΑ UPD 15:31 Δημιουργία 18/09/19, 15:28

Μικρότερη ποινή σε σχέση με το πρωτόδικο δικαστήριο επιβλήθηκε στον επιχειρηματία Αλέξανδρο Αγγλούπα για τον πυροβολισμό σε βάρος της Γωγούς Φαρμάκη τον Νοέμβριο του 2011.

Το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, του επέβαλε ποινή φυλάκισης τριών χρόνων αναγνωρίζοντάς του δύο ελαφρυντικά, αλλά και τη συνδρομή του άρθρου 44 παρ.3 του Ποινικού Κώδικα για την προσπάθειά του μετά τον πυροβολισμό να ανατρέψει το αποτέλεσμα της πράξης. Πρωτοδίκως ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 χρόνων κι 6 μηνών με αναστολή.

Απούσα από το δικαστήριο ήταν η αδελφή του θύματος Όλγα Φαρμάκη, η οποία ήταν και η μοναδική αυτόπτης μάρτυρας.

Η απολογία του κατηγορούμενου

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε στον καβγά που είχε με την τότε σύντροφό του Όλγα Φαρμάκη που προηγήθηκε του πυροβολισμού σε βάρος της αδελφής της. Όπως είπε, μετά τον τσακωμό, πήγε στο σπίτι τους.

«Δυστυχώς μου είχε γίνει συνήθεια να παίρνω το όπλο μαζί μου, το έβαζα σε μια ζώνη στη μέση σε μια θήκη ανάμεσα στη ζώνη και το παντελόνι, το είχα 2-3 χρόνια , το έφερα μαζί μου τακτικά. Όταν μπήκα στο σπίτι αρχίσαμε έντονο διάλογο», είπε ο κατηγορούμενος, προσθέτοντας ότι επειδή άρχισαν τον τσακωμό της ζήτησε να πάρει μαζί του το σκυλί.

«Η Γεωργία δεν ήθελε. Ανέβηκα πάνω. Κάθισε στο κεφαλάρι του κρεβατιού ώστε να με αποτρέψει από το να πάρω το σκύλο και όταν έφτασα επάνω τέντωσε το πόδι, έκανα μια κίνηση έβγαλα το σακάκι να βγάλω το όπλο για να το ακουμπήσω στο περβάζι και να πάρω το σκυλί. Εκείνη την ώρα που έβγαλα το όπλο ακούω ένα μπαμ μύρισε καμένο και λέει η Γεωργία βγάζω αίμα. Εγώ ήμουν από πάνω της πήρα το όπλο να το ακουμπήσω στο περβάζι, είχα το πιστόλι στο παντελόνι και ήθελα να βγάλω το όπλο για να περάσω από πάνω της και να πάρω τον σκύλο. Ξαφνιάστηκα, μου έφυγε από τα χέρια, εκπυρσοκρότησε δεν κατάλαβα να πάτησα την σκανδάλη, να πιέστηκε; Ίσως, τι να σας πω;».

Όπως είπε στην απολογία του: «Η Γεωργία ταλαιπωρήθηκε παρά πολύ γιατί είχε ένα όνειρο να σπουδάσει και να εργαστεί στην Αμερική κι αυτό το όνειρο της το στέρησα. Πόναγε παρά πολύ θεωρώ ότι πάνω στο θυμό της είπε πράγματα που δεν τα εννοούσε. Δεν υπήρχε περίπτωση ποτέ να βγάλω ένα πιστόλι και να πυροβολήσω έναν άνθρωπο επειδή δεν μου δίνει το σκυλί. Ουδέποτε είχα σηκώσει χέρι στην αδελφή της. Ουδέποτε έχω βγάλει το πιστόλι να απειλήσω έναν άνθρωπο. Δεν είχα χειροδικήσει ποτέ σε καμία σύντροφο μου, μπορεί να έχω βρίσει».

Στην κατάθεσή της, η Γωγώ Φαρμάκη, περιέγραψε λεπτομερώς τη στιγμή του πυροβολισμού.

«Το σκυλάκι το ήθελε για να πικάρει την Όλγα. Άκουσα να σπάνε κάτι ποτήρια. Ήμουν στη μέση της σκάλας. Του λέω τι θα γίνει; Εκείνος άρχισε να χτυπιέται, έσπρωξε το τραπεζάκι του σαλονιού και ανέβηκα στο δωμάτιο. Ανέβηκε κι εκείνος και το σκυλί δίπλα μου. Μια που κάθισα στο κρεβάτι, μια που ήρθε δίπλα μου, ακούω ένα μπαμ και βλέπω ένα πιστόλι να πέφτει κάτω. Παγώσαμε όλοι. Μετά ξεκίνησε τρελή κούρσα να με πάνε νοσοκομείο. Δε θεωρώ ότι με πυροβόλησε για να μου κάνει κακό. Είμαι σίγουρη μετά από 10 χρόνια. Ήρθε από πάνω μου για να πάρει το σκυλί. Δεν τον είδα ποτέ να βγάζει το όπλο. Δεν ξέρω να σας πω πως έγινε» ανέφερε.

Η μάρτυρας εμφανίστηκε βέβαιη ότι ο κατηγορούμενος δεν ήθελε να τη σκοτώσει, καθώς «θα με πυροβολούσε ξανά, αν ήθελε κάτι τέτοιο», ενώ εξήγησε για ποιους λόγους είχε ισχυριστεί το αντίθετο στο πρωτόδικο δικαστήριο.

«Ήμουν στεναχωρημένη, είχα κακούς συμβούλους. Δεν είχα κανέναν να με ηρεμήσει. Τα έβλεπα όλα διαφορετικά. Ήθελα να τον πληγώσω, όπως με πλήγωσε. Ήθελα να ταλαιπωρηθεί όπως εγώ με πατερίτσες και αναπηρικά καροτσάκια» απάντησε η μάρτυρας, με την εισαγγελέα να επιμένει ότι ξαφνικά έχει αλλάξει τη στάση της «ρίχνοντας το βάρος στον προηγούμενο νομικό της παραστάτη, ο οποίος έπραττε σύμφωνα με όσα του έλεγε εκείνη».

Αν σου άρεσε κάνε