Μεγάλη πυρκαγιά στο Λαγονήσι - Κοντά σε σπίτια οι φλόγες

Μεγάλη πυρκαγιά στο Λαγονήσι - Κοντά σε σπίτια οι φλόγες

ΕΛΛΑΔΑ UPD 14:55 Δημιουργία 13/09/19, 14:19

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Παρασκευής ισχυρή πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στο Λαγονήσι Αττικής.

Με εισήγηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας ξεκίνησε, λίγο πριν τις 2:30 μμ, η απομάκρυνση των κατοίκων που διαμένουν στην περιοχή της Σαρωνίδας, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Παράλληλα ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης και πλέον στην περιοχή επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 19 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ και τέσσερα ελικόπτερα.

Στο μεταξύ από την αστυνομία διακόπηκε η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου, από το ύψος της Λ. Καλυβίων, μέχρι την οδό Κρέσνας, καθώς και στην οδό Παπαφλέσσα, από την Λ. Καλυβίων έως την οδό Π. Μέλα.

Πυρκαγιά στην Αρκαδία

Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης, δασική πυρκαγιά στην Αρκαδία, στην περιοχή Καλλιθέα στο δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων. Έχουν κινητοποιηθεί 60 πυροσβέστες με 20 οχήματα, δυο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, δυο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Συνδράμουν στις προσπάθειες κατάσβεσης και δυο υδροφόρες ΟΤΑ.

Υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές σε Μαραθώνα και Χανιά

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, έχουν θέσει υπό μερικό έλεγχο την πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί σε δύσβατη περιοχή ανάμεσα σε Σέμπρωνα και Αποπηγάδι του Δήμου Πλατανιά στα Χανιά.

Επιχειρούν δώδεκα οχήματα και προσωπικό τριάντα ανδρών της Πυροσβεστικής ενώ το έργο των επίγειων δυνάμεων συνέδραμε και πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Από την πυρκαγιά κάηκε χορτολιβαδική και αγροτική έκταση, ενώ στο σημείο παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για τον κίνδυνο τυχόν αναζωπύρωσης καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και η φωτιά που εκδηλώθηκε το πρωί στο Μαραθώνα Αττικής. Για την κατάσβεση της φωτιάς, κινητοποιήθηκαν 24 πυροσβέστες, 11 οχήματα και το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ).

Αν σου άρεσε κάνε