Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στον Μαραθώνα

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στον Μαραθώνα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 20:28 Δημιουργία 26/08/19, 20:24

Να θέσουν υπό μερικό έλεγχο την πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας σε δασική έκταση στον Μαραθώνα Αττικής, κοντά στο ελικοδρόμιο, κατάφεραν νωρίς το απόγευμα.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν 48 πυροσβέστες με 17 οχήματα, με τη συνδρομή τριών ελικοπτέρων, δύο αεροσκαφών, εθελοντών και υδροφόρων ΟΤΑ.

Πυρκαγιά μαίνεται και στα Ιωάννινα, σε δασική έκταση στην περιοχή Ζωοδόχος, στον δήμο Ζίτσας, όπου επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 17 οχήματα, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη.

Την ίδια ώρα, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η δασική πυρκαγιά στην Παλαιόπολη Κυθήρων, όπως και τα πύρινα μέτωπα στην περιοχή Ροϊδοβούνι Κόνιτσας Ιωαννίνων και σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Άσπρα Σπίτια Παραλίας Διστόμου στα Αντίκυρα Βοιωτίας.

Στο μεταξύ, υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται και την Τρίτη σε Αττική, Ανατολική Στερεά, Χαλκιδική, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, vησιά Βορείου Αιγαίου, Σποράδες, Κυκλάδες, Κύθηρα, Πελλοπόννησο, Δυτική Ελλάδα και Ήπειρο, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Αν σου άρεσε κάνε