Μεγάλη πυρκαγιά στον Υμηττό - Μάχη για το περιορισμό του πύρινου μετώπου

Μεγάλη πυρκαγιά στον Υμηττό - Μάχη για το περιορισμό του πύρινου μετώπου

ΕΛΛΑΔΑ UPD 08:34 Δημιουργία 12/08/19, 08:01

Μάχη με τις φλόγες δίνουν από τα ξημερώματα της Δευτέρας οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Αττικής λόγω πυρκαγιάς που ξέσπασε στον Υμηττό, στους πρόποδες του βουνού στην Παιανία.

Στο σημείο επιχεριούν 61 πυροσβέστες με 27 οχήματα, 38 πυροσβέστες με 19 οχήματα Μ.Ε.Τ.Π.Ε. και 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 42 πυροσβέστες. Συνδράμουν 2 μηχανήματα έργου του Ε.Σ. και 2 της Περιφέρειας καθώς και εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα & υδροφόρες ΟΤΑ.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Β. Βαθρακογιάννης δήλωσε πως η πυρκαγιά έχει περιοριστεί, αλλά δεν έχει τεθεί ακόμη υπό έλεγχο.

Όπως πρόσθεσε, , οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής εκμεταλλεύονται στο έπακρο τους χαμηλής έντασης ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Σε ό,τι αφορά τις ζημιές ο ίδιος διευκρίνισε ότι μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί ζημιές σε τέσσερα σπίτια. Το σημαντικότερο, όπως σημείωσε, είναι ότι «παρόλο που η φωτιά ξεκίνησε τα ξημερώματα, την ώρα που οι κάτοικοι κοιμούνταν, δεν είχαμε ούτε έναν τραυματισμό».

Ερωτηθείς για τα αίτια της πυρκαγιάς απάντησε ότι «μπορεί να έχει συμβεί οτιδήποτε» και πρόσθεσε ότι στελέχη του ανακριτικού τμήματος βρίσκονται στην περιοχή και τις επόμενες μέρες θα έχουμε το πόρισμα.

Λίγο μετά τις 07:00, άνοιξαν το τμήμα της Αττικής Οδού προς Καισαριανή και η λεωφόρος Κατεχάκη-Αλίμου, όπου είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων.

Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώνονται αυτή την ώρα στο να μην επεκταθεί η πυρκαγιά στο δάσος Καισαριανής. Στο σημείο κάνουν συνεχώς ρίψεις τα εναέρια μέσα, ενώ εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρότατες επίγειες δυνάμεις.

Τρία άτομα που βρίσκονταν στις κεραίες του Υμηττού και συγκεκριμένα ένας φύλακας και δύο υπάλληλοι, απομακρύνθηκαν έγκαιρα από την Αστυνομία και μεταφέρθηκαν στο φυλάκιο της Καισαριανής.

Από την πρώτη στιγμή, μετά από αίτημα της Πυροσβεστικής και την συνδρομή της Αστυνομίας, απομακρύνθηκαν κάτοικοι σπιτιών στην Παιανία, από όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά και δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές.

Σε ό,τι αφορά στις ζημιές, μέχρι στιγμής έχει αναφερθεί ότι έχουν καεί δύο σπίτια και έχουν προκληθεί ζημιές εξωτερικά σε άλλα δύο.

Αν σου άρεσε κάνε