Πρόβα για το «112»: Σήμερα τα πρώτα μηνύματα στα κινητά σας

Πρόβα για το «112»: Σήμερα τα πρώτα μηνύματα στα κινητά σας

ΕΛΛΑΔΑ UPD 09:45 Δημιουργία 31/07/19, 09:41

Σήμερα, Τετάρτη αναμένεται να πραγματοποιηθούν από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας οι νέες δοκιμαστικές αποστολές μηνυμάτων sms από την υπηρεσία έκτακτης ανάγκης 112 εν μέσω αντιπυρικής περιόδου.

Συγκεκριμένα, στις 12:00 ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης θα βρίσκεται στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, όπου θα πραγματοποιηθεί η άσκηση λειτουργίας του συστήματος αποστολής sms σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Ο λόγος για αποστολή sms προς τα κινητά τηλέφωνα των πολιτών που θα βρίσκονται κατά τη διάρκεια της άσκησης στο νησί της Σύρου.

Σε ό,τι αφορά τις δοκιμές θα πραγματοποιηθούν εκπομπές-μηνύματα της υπηρεσίας Cell Broadcast και SMS.

Οι εκπομπές Cell Broadcast θα ληφθούν από όσες κινητές συσκευές βρίσκονται εντός της περιοχής και υποστηρίζουν την υπηρεσία εκπομπής κυψέλης (Cell Broadcast) ή/και έχουν γίνει ρυθμίσεις ώστε να είναι ενεργοποιημένη. Σημειώνεται ότι οι πρώτες δοκιμαστικές αποστολές μηνυμάτων έγιναν στις 12 Ιουλίου.

Τα μηνύματα θα έχουν την εξής μορφή: «ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΗΗ-ΜΜ-ΕΕΕΕ ΩΩ:ΛΛ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΝΕΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΣΑΣ».

Αν σου άρεσε κάνε