Νέα πυρκαγιά στο Δομοκό - Η εικόνα στα υπόλοιπα πύρινα μέτωπα

Νέα πυρκαγιά στο Δομοκό - Η εικόνα στα υπόλοιπα πύρινα μέτωπα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 17:56 Δημιουργία 29/07/19, 17:26

Ακόμα μια μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε τη Δευτέρα, με το τελευταίο πύρινο μέτωπο να έχει ανοίξει στην περιοχή Δρούγος του Δομοκού Φθιώτιδας, όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική.

Για τον περιορισμό της φωτιάς επιχειρούν 23 πυροσβέστες με 11 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο με 7 πυροσβέστες και 4 αεροσκάφη PZL.

Εξάλλου, υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί οι φωτιές που ξέσπασαν νωρίτερα το μεσημέρι σττην περιοχή Χατζίδια στο Κορωπί και στην περιοχή Νέα Παλάτια Ωρωπού.

Στη Σαλαμίνα εκδηλώθηκαν δύο πυρκαγιές σχεδόν ταυτόχρονα στην περιοχή Κακή Βίγλα, αλλά αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα από τις δυνάμεις πυρόσβεσης και σβήστηκαν πριν προλάβουν να πάρουν διαστάσεις.

Σε εξέλιξη βρίσκονται επίσης η πυρκαγιά στην Ιτέα και μία ακόμα πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση, με μεγάλη ποσότητα αγροτικών υπολειμμάτων, στην περιοχή Άνω Βούναινα Κιλελέρ Λάρισας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν και επιχειρούν 33 πυροσβέστες με 16 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρο τμήμα και δύο αεροσκάφη.

Από τις πυροσβεστικές δυνάμεις σβήστηκαν επίσης άλλες δυο πυρκαγιές, στον Κάτω Αλισσό Αχαΐας και στην περιοχή Καρδαμά Ηλείας.

Για τα αίτια των πυρκαγιών διενεργείται προανάκριση από την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Π.Σ.

Αν σου άρεσε κάνε