Προβλήματα από τον ισχυρό σεισμό 5,3 Ρίχτερ στην Αττική

Προβλήματα από τον ισχυρό σεισμό 5,3 Ρίχτερ στην Αττική

ΕΛΛΑΔΑ UPD 15:05 Δημιουργία 19/07/19, 14:56

Σημαντικά προβλήματα έχουν προκληθεί από το ισχυρό σεισμό 5,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 14:13 της Παρασκευής στην Αττική, δυτικά του σημείου όπου είχε γίνει ο σεισμός του 1999 (ρήγμα της Πάρνηθας).

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχουν ζημιές από σε κτήρια στα δυτικά της Αθήνας, με τις σημαντικότερες να βρίσκονται στην Ανθούπολη του Περιστερίου.

Σημειώνεται πως άκατοίκητο κτήριο στην οδό Ερμού στο κέντρο της Αθήνας φέρεται να κατέρρευσε κατά τη σεισμική δόνηση. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί η ζημιές.

Σε πολλές περιοχές της Αθήνας έχουν βγει πολλοί πολίτες στους δρόμους, ενώ παραμένουν τα σημαντικά προβλήματα στις τηλεφωνικές επικοινωνίες, κυρίως στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

Μέσα σε 45 λεπτά από τη δόνηση, έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 5 μετασεισμοί μεγέθους έως και 3,8 Ρίχτερ.

Οι σεισμολόγοι τονίζουν πως οι πολίτες για τις επόμενες ώρες να είναι ήρεμοι, ενώ επισήμανε ότι οι επιστήμονες παρακολουθούν τη μετασεισμική δραστηριότητα μέχρι να βεβαιωθούν εάν ήταν ο κύριος σεισμός.

Στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος σήμανε συναγερμός μετά τον σεισμό. Μεταξύ άλλων ένα ελικόπτερο super puma μαζί με ένα συντονιστικό ελικόπτερο περιπολούν στον χώρο της Δυτικής Αττικής για αναφέρουν τυχόν ζημιές στην περιοχή. Ταυτόχρονα δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και της ΕΛΑΣ έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή για να συνδράμουν τους πολίτες.

Αν σου άρεσε κάνε