Καμίνι η Εύβοια όλη τη νύχτα - Εκκενώθηκαν χωριά

Καμίνι η Εύβοια όλη τη νύχτα - Εκκενώθηκαν χωριά

ΕΛΛΑΔΑ UPD 08:24 Δημιουργία 05/07/19, 08:07

Μαίνονται τρία μέτωπα στην πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στην Εύβοια, με αποτέλεσμα οι αρμόδιες αρχές να έχουν προχωρήσει στην προληπτική εκκένωση χωριών και οικισμών του δήμου Κύμης-Αλιβερίου.

Οπως αναφέρει η Πυροσβεστική, φωτιές μαίνονται από το βράδυ στα χωριά Αγιος Γεώργιος Αυλωναρίου και Γαβαλά, ενώ φωτιά ξέσπασε και στο Λοφίσκο Αυλωναρίου.

«Πέντε άτομα έχουν διακομισθεί με αναπνευστικά προβλήματα στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ Μιλτιάδης Μυλωνάς.

Στη περιοχή μάλιστα βρέθηκε και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης,.

Η πυροσβεστική ήταν κοντά στο να θέσει υπό έλεγχο την κατάσταση, όπως έλεγε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ταφύλλης, όμως το βράδυ η κατάσταση άλλαξε προς το χειρότερο. Η φωτιά κατά τη διάρκεια της νύχτας εξαπλώθηκε, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να παλεύουν με ανέμους έως 6 μποφόρ.

Έτσι, λίγο πριν τις 03:00 τα ξημερώματα, αποφασίστηκε να εκκενωθούν άλλα τέσσερα χωριά του δήμου Κύμης-Αλιβερίου, για προληπτικούς λόγους. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό, δεν έχουν καεί κατοικίες.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει δυνάμεις από διάφορα μέρη της Ελλάδας, καθώς ως τις 6 το πρωί, η φωτιά δεν είχε τεθεί υπό έλεγχο. Συνολικά 45 πυροσβέστες και 18 οχήματα από τις Περιφέρειες Θεσσαλίας, Δυτ. Μακεδονίας και Πελοποννήσου, 38 άτομα πεζοπόρο από 1η & 2η ΕΜΑΚ, 8 πυροσβέστες με 4 οχήματα ΜΕΤΠΕ, 4 υδροφόρες & 2 μηχανήματα έργου από την Π.Ε. Βοιωτίας, μεταφέρθηκαν τα ξημερώματα στην περιοχή.

Στις 06:05 έφτασαν τα πρώτα υδροπλάνα όπου άρχισαν την προσπάθεια κατάσβεσης από αέρος.

Αν σου άρεσε κάνε