Τέσσερις συλλήψεις για τον Κουφοντίνα στη Θεσσαλονίκη

Τέσσερις συλλήψεις για τον Κουφοντίνα στη Θεσσαλονίκη

ΕΛΛΑΔΑ UPD 11:48 Δημιουργία 21/05/19, 11:37

Στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων που νωρίτερα πέταξαν τρικάκια στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης σε μια δράση διαμαρτυρίας-υποστήριξης στον πολυισοβίτη της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα, προχώρησαν οι αστυνομικοί του τμήματος τάξης δικαστηρίων.

Όπως έγινε γνωστό, κατά τις 9.30 το πρωί τα συγκεκριμένα άτομα ανέβηκαν στον τρίτο όροφο του δικαστικού μεγάρου απ' όπου πέταξαν τα τρικάκια, ενώ επιχείρησαν να κρεμάσουν και πανό. Έγιναν όμως αντιληπτοί από αστυνομικούς που τους προσήγαγαν, ενώ διατάχθηκε από τον εισαγγελέα η κράτησή τους για διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Στο μεταξύ, νωρίτερα έγιναν δύο απειλητικά τηλεφωνήματα για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών εντός των δικαστηρίων και, όπως αποδείχθηκε από τις επιτόπιες έρευνες των αστυνομικών, επρόκειτο για «φάρσες».

Να σημειωθεί ότι εν όψει της σημερινής απόφασης του Αρείου Πάγου επί της αναίρεσης του βουλεύματος για την άδεια στον Δ. Κουφοντίνα, χθες το βράδυ άγνωστοι έβαψαν με σπρέι την τζαμαρία του εκλογικού κέντρου του Απόστολου Τζιτζικώστα, που βρίσκεται στην οδό Παύλου Μελά και πέταξαν στο πεζοδρόμιο τρικάκια, ενώ έγιναν επίσης βανδαλισμοί και στο κτήριο που στεγάζεται το προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

Αν σου άρεσε κάνε