Σε κλοιό κινητοποιήσεων η χώρα για την εργατική Πρωτομαγιά

Σε κλοιό κινητοποιήσεων η χώρα για την εργατική Πρωτομαγιά

ΕΛΛΑΔΑ UPD 09:57 Δημιουργία 01/05/19, 09:03

Σε κλοιό κινητοποιήσεων βρίσκεται σήμερα, Πρωτομαγιά η χώρα.

ΠΑΜΕ, καθώς και ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματίσει ξεχωριστές πορείες, ενώ το σύνθημα που αναμένεται να κυριαρχήσει και φέτος από οργανώσεις και σωματεία που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις είναι το «η Πρωτομαγιά είναι απεργία, όχι αργία».

Στο μεταξύ, η αστυνομία είναι επί ποδός, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι κινητοποιήσεις χωρίς παρατράγουδα και επεισόδια.

Από το πρωί η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνα είναι δύσκολη, καθώς τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

Το ΠΑΜΕ έχει δώσει «ραντεβού» στις 10:30 στην πλατεία Συντάγματος, ενώ ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματίσει την προσυγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00.

Στις 10:30 αναμένεται να ξεκινήσουν να συγκεντρώνονται στο Μουσείο, επί της Πατησίων, μπλοκ της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, σωματεία βάσης και αντιεξουσιαστές.

Και τα τρία μπλοκ θα κινηθούν από την Ομόνοια και τη Σταδίου προς το Σύνταγμα και τη Βουλή. Από την αρχή των συγκεντρώσεων και για όση ώρα θα βρίσκονται σε εξέλιξη οι πορείες η Τροχαία θα διακόπτει την κυκλοφορία στους δρόμους της Αθήνας (Πατησίων, Ομόνοια, Σταδίου, Σύνταγμα, Πανεπιστημίου).

Την ίδια ώρα, και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ΠΝΟ συμμετέχει στην καθιερωμένη απεργία, κρατώντας δεμένα τα πλοία στα λιμάνια.

Υπενθυμίζεται πως η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία κήρυξε 24ωρη απεργία για όλες τις κατηγορίες πλοίων την Πρωτομαγιά, από τις 00:01 τα ξημερώματα έως 24:00 τα μεσάνυχτα.

Κινητοποιήσεις για την εργατική Πρωτομαγιά θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλες επαρχιακές πόλεις.

Αν σου άρεσε κάνε