Φοιτητικές Εκλογές: Επικράτηση της ΔΑΠ δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα

Φοιτητικές Εκλογές: Επικράτηση της ΔΑΠ δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 00:19 Δημιουργία 10/04/19, 23:21

Προβάδισμα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και καταποντισμό της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στις φοιτητικές εκλογές, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ενημέρωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στις 23:30 «όσο προχωρά η ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων, τόσο παγιώνεται η απόλυτη κυριαρχία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, καταγράφοντας την 33η συνεχόμενη νίκη της».

Με την ενσωμάτωση να βρίσκεται περίπου στο 42% των συλλόγων στα Πανεπιστήμια και το 50% των συλλόγων στα ΤΕΙ, η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ κυμαίνεται στο 49% στις κάλπες των Πανεπιστημίων και ξεπερνά το 55% στα ΤΕΙ, έχοντας βάσιμες πιθανότητες να επαναλάβει την περσινή διπλή αυτοδυναμία.

Στα Πανεπιστήμια η ΠΚΣ παγιώνεται ως δεύτερη δύναμη με ποσοστό που κυμαίνεται γύρω στο 20%. Η ΕΑΑΚ βρίσκεται στο 9%, η ΠΑΣΠ στο 8%, ενώ περίπου 13% καταγράφουν διάφορα αυτόνομα σχήματα.

Στα ΤΕΙ δεύτερη δύναμη είναι πάλι η ΠΚΣ με παρόμοιο ποσοστό, η ΠΑΣΠ κινείται στο 9% και 10% καταγράφουν διάφορα αυτόνομα σχήματα.

Για άλλη μια χρονιά, το BLOCO, η φοιτητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, καταποντίζεται, αδυνατώντας να καταγράψει έστω 1% τόσο σε Πανεπιστήμια, όσο και σε ΤΕΙ.

Σημειώνεται ότι εκκρεμούν ακόμη οι περισσότεροι πολυπληθείς φοιτητικοί σύλλογοι, των οποίων η καταμέτρηση δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με τα αρχικά αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών που έδωσε νωρίτερα η Πανσπουδαστική, σε 107 από τα 198 ΑΕΙ η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ συγκεντρώνει το 36,08% και σε 20 από τα 49 ΤΕΙ συγκεντρώνει το 47,44%.

Αν σου άρεσε κάνε