«Όσο υπάρχει διάθεση για αγώνα» η κατάληψη στα κεντρικά της ΓΣΕΕ

«Όσο υπάρχει διάθεση για αγώνα» η κατάληψη στα κεντρικά της ΓΣΕΕ

ΕΛΛΑΔΑ UPD 14:57 Δημιουργία 04/04/19, 14:52

Την πρόθεση του να συνεχίσουν την παράταση στα κεντρικά γραφεία της ΓΣΕΕ, που βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Πέμπτης, για «όσο υπάρχει διάθεση για αγώνα» τονίζουν συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, στον απόηχο των όσων σημειώθηκαν νωρίτερα στη Ρόδο για το 37ο συνέδριο της Συνομοσπονδίας.

«Ταξικές δυνάμεις τη ΔΑΣ και του ΠΑΜΕ έχουν συγκεντρωθεί στο κεντρικό κτίριο της ΓΣΕΕ όπου υπάρχει συμβολική κατάληψη, μετατρέποντάς το σε κέντρο Τύπου και ενημέρωσης του ελληνικού λαού. Θέλουμε να ενημερώσουμε γύρω από το τι συμβαίνει σχετικά με τις διαδικασίες που προσπαθεί να επιβάλλει η πλειοψηφία των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή οι εκλεγμένοι τους, όσον αφορά το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ. Αυτό που προσπαθεί να επιβάλει, είναι η παρουσία της εργοδοσίας στα συνδικάτα» λέει στο ΑΜΠΕ ο Γιάννης Κιούσης μέλος της διοίκησης συνδικάτου εργαζομένων του ΟΑΣΑ.

Παράλληλα, κάνει λόγο για παρουσία εργοδοτών ή ακόμα και ανύπαρκτων εργαζομένων στους αντιπροσώπους του συνεδρίου: «Υπάρχουν εκλεγμένοι αντιπρόσωποι εργοδότες, όπως έχουμε καταγγείλει επανειλημμένως. Υπάρχουν 56 μαϊμού αντιπρόσωποι από σωματεία φαντάσματα. Αυτά δεν μπορούμε να τα ανεχτούμε. Θέλουμε συνέδριο πραγματικά των εργατών. Να κάτσει κάτω η διοίκηση, να ξεκαθαρίσει ποιος είναι εργαζόμενος και πραγματικά εκλεγμένος, ποιος μαϊμού και ποιος εργοδότης. Έτσι, να γίνει πραγματικό συνέδριο εργατών».

Όσον αφορά τη συμβολική κατάληψη στη ΓΣΕΕ, ο κ. Κιούσης είπε ότι θα συνεχιστεί «... όσο υπάρχει διάθεση για αγώνα. Κι η διάθεσή μας είναι πραγματικά ανεβασμένη. Πολύς κόσμος που δεν θέλει να βγει επώνυμα καθώς φοβάται την εργοδοσία, μας λέει "καλά κάνατε". Πρέπει να ξεβρομίσει ο τόπος από δαύτους». «Το κτίριο που βρισκόμαστε, έχει μετατραπεί σε Γενική Συνομοσπονδία Εργοδοτών Ελλάδας! Δεν θα το επιτρέψουμε, είναι μαφιόζικες ενέργειες αυτές. Εκτός από μαϊμού εκπροσώπους, έχουν και... μαϊμού τραυματισμούς καθώς ισχυρίζονται ότι στη Ρόδο χτυπήθηκαν από τις ταξικές δυνάμεις» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Κιούσης.

«Αυτήν την κατάσταση, οι δυνάμεις οι δικές μας δεν μπορούν να την ανεχτούν. Ούτε βέβαια ένας εργάτης τίμιος και με αξιοπρέπεια μπορεί να την ανεχτεί» συνεχίζει.

Όσον αφορά το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ που γίνεται στη Ρόδο, είπε ότι ένα θέρετρο μετατράπηκε σε φρούριο και επίσης δήλωσε: «Ως ΠΑΜΕ είχαμε προτείνει την αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Πειραιά. Να διεξαχθεί το συνέδριο ανέξοδα σε μία εργατούπολη. Η απάντηση που πήραμε ήταν να γίνει στην Καλάμάτα, τελικά πήγαν στη Ρόδο. Την επόμενη φορά που θα πάνε; Στη Μάλτα; Οι μαφιόζικες μέθοδοι και ο τυχοδιωκτισμός που θα τους οδηγήσουν; Στη Σικελία».

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του, ο κ. Κιούσης σημείωσε: «Θέλουμε εκπροσώπους εργατών, με τους τσακωμούς μας, τις φιλίες μας, τους έρωτές μας. Αλλά έξω οι μαϊμούδες και οι εργοδότες. Δεν έχουμε πρόβλημα να κάνουμε αντιπαράθεση. Εμείς κρινόμαστε από τους εργάτες με καθημερινή τριβή.

Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει νόθο συνέδριο, όσο κρατούν οι δυνάμεις μας. Κι αυτές είναι απεριόριστες και σωματικές και αριθμητικές και ψυχικές».

Αν σου άρεσε κάνε