Μεγάλα τα προβλήματα από την κακοκαιρία

Μεγάλα τα προβλήματα από την κακοκαιρία

ΕΛΛΑΔΑ UPD 19:08 Δημιουργία 29/03/19, 19:04

Σημαντικά προβλήματα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας καταγράφονται την Παρασκευή λόγω της κακοκαιρίας.

Ήδη η Πυροσβεστική, από τις πρώτες πρωινές ώρες έως και τις 18:00 έχει δεχθεί 138 κλήσεις για κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων μόνο από την Αττική.

Στο μεταξύ, μετ' εμποδίων δειξάγονται και σήμερα οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των θυελλωδών ανέμων στα πελάγη, που υποχρεώνουν τις ακτοπλοϊκές εταιρείες σε τροποποιήσεις ή και ακυρώσεις δρομολογίων.

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 9 με 10 μποφόρ.

Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο μέχρι την Αίγινα.

Κλειστή είναι γραμμή Πάχη Μεγάρων-Φανερωμένη Σαλαμίνας, Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα, Καβάλα Πρίνου Θάσου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη. Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια στο Ρίο-Αντίρριο.

Την ίδια ώρα, στο επίκεντρο της νέας κακοκαιρίας παραμένει η Κρήτη, όπου από το πρωί, σύμφωνα με τον κόμβο meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), καταγράφονται πολύ μεγάλα ύψη βροχόπτωσης, ιδιαίτερα στον νομό Χανίων (Ασκύφου 275 mm, Ασή Γωνιά 187, Σέμπρωνας 183, Βρύσες 92, Έλος 73, Φράγμα Ποταμών Ρεθύμνου 72, Άγιοι Πάντες Χανίων 71, Σητεία 59 mm).

Το Σάββατο αναμένεται μικρή άνοδος στις μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας, ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι θα διατηρήσουν την αίσθηση του κρύου.

Αν σου άρεσε κάνε