Βαριές κατηγορίες για τους δικηγόρους της «μαφίας των φυλακών»

Βαριές κατηγορίες για τους δικηγόρους της «μαφίας των φυλακών»

ΕΛΛΑΔΑ UPD 18:43 Δημιουργία 29/03/19, 18:40

Αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες είναι οι δύο δικηγόροι που συνελήφθησαν χθες το βράδυ ύστερα από εντάλματα σύλληψης για την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών», με τα δύο πρόσωπα να λαμβάνουν προθεσμία να απολογηθούν την ερχόμενη Δευτέρα, 1η Απριλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, η οποία συστάθηκε το 2014 και από τότε φέρονται να έχουν διενεργηθεί σωρεία αξιόποινων πράξεων, ανάμεσα στις οποίες ανθρωποκτονίες, απόπειρες ανθρωποκτονίας, εκβιάσεις, απειλές και άλλα.

Ο εκ των συνηγόρων του συλληφθέντος δικηγόρου, σε βάρος του οποίου είχε πραγματοποιηθεί απόπειρα κατά της ζωής του, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, σε δηλώσεις του υποστήριξε πως ο εντολέας του αρνείται κατηγορηματικά την εμπλοκή του σε οποιαδήποτε εγκληματική πράξη, προσθέτοντας πως περιμένουν να λάβουν γνώση της δικογραφίας.

Παράλληλα, συμπληρωματική ποινική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος των κατηγορουμένων ως μελών της οργάνωσης για το αδίκημα της εκβίασης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εκβίαση αφορά την καταγγελία του Άρη Φλώρου (κατέθεσε σήμερα ως μάρτυρας στον ανακριτή) ότι δεχόταν απειλές για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά του συλληφθέντα δικηγόρου και της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Αν σου άρεσε κάνε