Βίντεο: Βαρυποινίτες σε κελιά-σουίτες κάνουν πάρτι στις φυλακές Κορυδαλλού

Βίντεο: Βαρυποινίτες σε κελιά-σουίτες κάνουν πάρτι στις φυλακές Κορυδαλλού

ΕΛΛΑΔΑ UPD 13:16 Δημιουργία 24/03/19, 14:39

Τουλάχιστον οργή, και πληθώρα ερωτηματικών που καλείται να απαντήσει η διοίκηση των φυλακών Κορυδαλλού, προκαλεί το βίντεο από το πρωτοχρωνιάτικο πάρτι κρατούμενων που ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Το επίμαχο βίντεο δείχνει βαρυποινίτες αλβανικής καταγωγής να διαμένουν σε κελιά-σουίτες με μεγάλες δορυφορικές τηλεοράσεις τελευταίας τεχνολογίας, ηχοσυστήματα και άλλες ηλεκτρικές συσκευές, και να πετούν επιδεικτικά σαν χαρτοπόλεμο, χαρτονομίσματα αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ.

Κι όλα αυτά ενώ μπροστά τους οι κρατούμενοι έχουν πολλά μπουκάλια αλκοόλ, μεγάλο αριθμό κινητών μέσω των οποίων προχωρούν σε βιντεοκλήσεις με ομοεθνείς τους σε διάφορα σημεία της Αθήνας. Με τους συνομιλητές τους να τους συστήνουν «να απολαύσουν την βίλα τους».

Το βίντεο με οπτικό υλικό υλικό διαρκείας περίπου 11 λεπτών που αποτυπώνει με τον πιο εύγλωττο τρόπο την ασυδοσία που υπάρχει στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας (πέρα από ρεπορτάζ ή κατά καιρούς καταγγελίες) και εκθέτει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Το σχόλιο της ΕΛΑΣ

Οπως λένε στελέχη της ΕΛ.ΑΣ «αυτό το βίντεο δίνει ίσως μια δημόσια εξήγηση στα δεκάδες αιματηρά περιστατικά που συμβαίνουν στον Κορυδαλλό αφού οι κρατούμενοι μόνο τανκ δεν έχουν στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα, ενώ πολλές φορές προκαλούν επεισόδια όταν δίνεται εντολή να μεταβούν σε άλλη φυλακή όπου μπορεί να νοιώσουν λίγο πιο «περιορισμένοι»».

Αν σου άρεσε κάνε