«Θριάσιο»: Εξιτήριο για την τελευταία εγκαυματία της πυρκαγιάς στο Μάτι

«Θριάσιο»: Εξιτήριο για την τελευταία εγκαυματία της πυρκαγιάς στο Μάτι

ΕΛΛΑΔΑ UPD 17:06 Δημιουργία 23/03/19, 17:05

Τη σκληρή μάχη που έδωσε για τη ζωή της δείχνει να κέρδισε η 65χρονη Πηνελόπη (Πένυ) Κωνσταντάκη, η τελευταία από τους βαριά εγκαυματίες της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι που εξακολουθούσε να παραμένει από την πρώτη στιγμή σε νοσοκομείο.

Έπειτα από σχεδόν οκτώ μήνες, πήρε εξιτήριο την Τρίτη από το «Θριάσιο», όπου νοσηλευόταν, αρχικά στη Μ.Ε.Θ. και από τα Χριστούγεννα στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, αφού προηγουμένως, τον πρώτο μήνα, είχε εισαχθεί και στη Μ.Ε.Θ. του «Λατσείου».

Πλέον η 65χρονη έχει εισαχθεί σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης, ώστε να «μάθει» να περπατά ξανά. Επιπλέον, έχει χάσει από τη φωτιά και τα δύο νεφρά της, με αποτέλεσμα να μετακινείται τρεις φορές την εβδομάδα με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο για αιμοκαθάρσεις.

Και όχι μόνο, έχει υποστεί μερική απώλεια της ακοής της, ενώ της προέκυψαν και άλλα επιμέρους ζητήματα υγείας-«απομεινάρια» της πύρινης λαίλαπας. Το κυριότερο, τα εγκαύματα, σχεδόν στο σύνολο του σώματός της, αυτά, σύμφωνα με τους γιατρούς, θα πάρουν τουλάχιστον δύο χρόνια ακόμα μέχρις ότου οι πληγές τους επουλωθούν.

Αν σου άρεσε κάνε