Η ΕΕ απορρίπτει την πρόταση της Μέι για παράταση του Brexit

Η ΕΕ απορρίπτει την πρόταση της Μέι για παράταση του Brexit

ΔΙΕΘΝΗ UPD 19:14 Δημιουργία 21/03/19, 18:43

Τέλος στις επιδιώξεις της Βρετανίδας πρωθυπουργού για παράταση της περιόδου για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση έως τον Ιούνιο βάζει η Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ, που βρίσκεται σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες.

Στο προσχέδιο της απόφασης, που πρέπει να εγκριθεί και από τους 27 ηγέτες των κρατών μελών της Ένωσης, σημειώνεται πως «το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεσμεύεται για παράταση έως τις 22 Μαΐου, σε περίπτωση που το βρετανικό κοινοβούλιο υπερψηφίσει τη συμφωνία την ερχόμενη εβδομάδα», απορρίπτοντας την πρόταση της πρωθυπουργού Μέι.

Το προσχέδιο σημειώνει ακόμα πως «δεδομένου του ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν σκοπεύει να συμμετάσχει στις ευρωεκλογές, καμία παράταση δεν είναι εφικτή πέρα από την 22η Μαΐου».

Το κείμενο επαναλαμβάνει επίσης ότι η Συμφωνία Αποχώρησης δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο επαναδιαπραγμάτευσης. Οποιεσδήποτε μονομερείς δεσμεύσεις, δηλώσεις ή άλλες ενέργειες θα πρέπει να είναι συμβατές με τη συμφωνία αυτή.

Σημειώνεται πως η Βρετανίδα πρωθυπουργός συζήτησε με τους Ευρωπαίους ηγέτες τα δεδομένα, ενώ σε ερωτήσεις για το τι θα κάνει σε περίπτωση που οι Βρετανοί βουλευτές καταψηφίσουν εκ νέου την πρόταση της στη Βουλή των Κοινοτήτων, δεν απάντησε.

Αν σου άρεσε κάνε