Με... no deal «απειλεί» ο Μακρόν τη Μέι

Με... no deal «απειλεί» ο Μακρόν τη Μέι

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:17 Δημιουργία 21/03/19, 15:55

Με το σενάριο ενός no deal «απείλησε» την Τερέζα Μέι ο Εμμανουέλ Μακρόν σε δηλώσεις του, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit, που διεξάγεται στις Βρυξέλλες την Πέμπτη.

Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε χαρακτηριστικά πως σε περίπτωση που η Βουλή των Κοινοτήτων στο Λονδίνο καταψηφίσει για τρίτη φορά τη συμφωνία της Βρετανίδας πρωθυπουργού, τότε θα προκύψει ένα no deal.

«Μπορούμε μα συζητήσουμε μια παράταση του Brexit, εάν η συμφωνία υπερψηφιστεί, αλλά σε περίπτωση που καταψηφιστεί, τότε όλα οδηγούν σε ένα no deal. Η Γαλλία είναι έτοιμη για αυτό», ανέφερε ο Μακρόν.

Επίσης, ο ίδιος σημείωσε πως «σεβόμαστε την ψήφο των Βρετανών πολιτών αλλά δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τα συμφέροντα της ΕΕ και την πρόοδο της».

Ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, υποστήριξε πως «θέλουμε να περάσει η συμφωνία της Τερέζα Μέι γιατί όλα θα γίνουν πιο εύκολα, ενώ εάν δεν περάσει όλα θα είναι πιο δύσκολα. Σε περίπτωση που η συμφωνία καταψηφιστεί, θα έχουμε νέα συνάντηση με την κ. Μέι την ερχόμενη εβδομάδα.

Το μήνυμα της Μέρκελ

Από την πλευρά της, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, είπε πως «δυστυχώς, οκτώ ημέρες πριν από την επίσημη έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να σας πω ότι δεν έχουμε συγκεκριμένη απάντηση στο ερώτημα που μας απασχολεί εδώ και εβδομάδες - πώς θα γίνει το Brexit».

Αν σου άρεσε κάνε