«Μουσείο της Τροίας» στην Τουρκία εγκαινίασε ο Ερντογάν

«Μουσείο της Τροίας» στην Τουρκία εγκαινίασε ο Ερντογάν

ΔΙΕΘΝΗ UPD 10:39 Δημιουργία 19/03/19, 10:32

Μετά τις διεκδικήσεις των Σκοπίων για την κληρονομιά του Μέγα Αλέξανδρου, τώρα η Ελλάδα έρχεται αντιμέτωπη με το νέο Μουσείο της Τροίας στην Τουρκία, το οποίο εγκαινίασε ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πρόκειται για ένα έργο που ξεκίνησε να χτίζεται το 2013 στην περιοχή του Τσανάκκαλε (Δαρδανέλλια) και κόστισε δεκάδες εκατομμύρια τουρκικών λιρών.

«Το μουσείο της Τροίας που εγκαινιάζουμε σήμερα είναι το τελευταίο παράδειγμα της προσπάθειάς μας να μεταφέρουμε την ιστορία μας στις επόμενες γενιές» είπε, αρχικά, στην ομιλία του ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με την εφημερίδα Sabah.

«Η Τροία με την ιστορία των 5.000 ετών είναι από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μας μνημεία, το οποίο από το 1998 τέθηκε υπό την προστασία της Unesco» προσέθεσε ο Ερντογάν.

Στο μουσείο εκτίθενται 1.746 έργα, ενώ οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να «μιλούν» με την Ωραία Ελένη και τον Αχιλλέα.

Οπως ανέφερε εκπρόσωπος του μουσείου της Τροίας, στο χώρο υπάρχουν ομοιώματα της Ελένης και του Αχιλλέα, τα οποία έχουν ειδικούς αισθητήρες κίνησης, έτσι ώστε όταν κάποιος περνά από μπροστά αρχίζουν και μιλούν.

Αν σου άρεσε κάνε