Συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης στην Ουτρέχτη

Συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης στην Ουτρέχτη

ΔΙΕΘΝΗ UPD 20:12 Δημιουργία 18/03/19, 19:42

Υπό τη σύλληψη των ολλανδικών δυνάμεων ασφαλείας φαίνεται πως βρίσκεται ο 37χρονος Γκογκμάν Τανίς, τουρκικής καταγωγής, που είναι ο κύριος ύποπτος για την επίθεση που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας σε τραμ στην Ουτρέχτη, με συνολικό απολογισμό 3 νεκρούς και 5 τραυματίες.

Την είδηση για τη σύλληψη του Τανίς μετέδωσε το NOS News, ενώ σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, τα κίνητρά του δεν έχουν αποσαφηνιστεί, θα μπορούσαν να είναι «οικογενειακοί λόγοι».

«Ο βασικός ύποπτος συνελήφθη» έγραψε η δημοτική αρχή της Ουτρέχτης σε ένα tweet.

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής εισαγγελέας επιβεβαίωσε ότι ο 37χρονος Τούρκος είχε ποινικό μητρώο.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου, ο εισαγγελέας Ρούτγκερ Γιούκεν είπε ότι ο Τανίς είχε στο παρελθόν συλληφθεί, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.


«Αν είναι ένοχος ο γιος μου, να τιμωρηθεί»

Ο πατέρας του 37χρονου Τούρκου που φέρεται ότι άνοιξε πυρ μέσα σε τραμ στην Ουτρέχτη σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους, δήλωσε σήμερα ότι θέλει να "τιμωρηθεί" ο γιος του, εφόσον είναι πράγματι ο δράστης της επίθεση.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η οικογένεια του Τανίς κατάγεται από το Γιοζγκάτ, στην κεντρική Τουρκία.

Ο Μεχμέτ Τανίς είπε ότι επέστρεψε στην Τουρκία από την Ολλανδία το 2008, αφού χώρισε με τη σύζυγό του η οποία έμεινε πίσω μαζί με τον γιο τους, τον Γκιοκμέν. Ο πατέρας ξαναπαντρεύτηκε και εγκαταστάθηκε στην επαρχία της Καισάρειας.

«Δεν έχω μιλήσει, δεν έχω καμία επαφή με τον γιο μου εδώ και 11 χρόνια. Δεν έχουμε μιλήσει από το 2008», συνέχισε ο Μεχμέτ Τανίς. «Δεν είχε επιθετική συμπεριφορά. Όμως στο μεταξύ πέρασαν 11 χρόνια. Τι έγινε, τι βίωσε; Δεν γνωρίζω τίποτα», κατέληξε.

Τι γνωρίζουμε ως τώρα

Ένας ένοπλος σκότωσε τρεις ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους εννέα μέσα σε ένα τραμ στην Ουτρέχτη και η ολλανδική αστυνομία αναζητά έναν 37χρονο Τούρκο ως βασικό ύποπτο της επίθεσης, την οποία θεωρεί τρομοκρατική.

Οι ολλανδικές αρχές αύξησαν στον μέγιστο βαθμό το επίπεδο συναγερμού στην επαρχία της Ουτρέχτης, τα σχολεία έκλεισαν τις πόρτες τους, ενώ την ίδια ώρα εντείνονταν τα μέτρα ασφαλείας σε αεροδρόμια, σε άλλες κρίσιμες υποδομές και σε τεμένη της Ολλανδίας.

Αν σου άρεσε κάνε