Δεν απειλούμε Ελλάδα και Κύπρο με τη «Γαλάζια Πατρίδα» λένε οι Τούρκοι

Δεν απειλούμε Ελλάδα και Κύπρο με τη «Γαλάζια Πατρίδα» λένε οι Τούρκοι

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:35 Δημιουργία 01/03/19, 16:30

Να διασκεδάζει τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για κλιμάκωση της έντασης σε Αιγαίο και Κύπρο εν μέσω της στρατιωτικής άσκησης «Γαλάζια Πατρίδα» προσπάθησε την Παρασκευή η Τουρκία.

Με διαρροές στον Τύπο της γειτονικής μας χώρας, από την κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν υποστήριζαν ότι η Τουρκία είχε ενημερώσει την Ελλάδα από τον Δεκέμβριο για την άσκηση στο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Αναφέρουν ακόμη ότι στόχος είναι να διασφαλιστούν οι κοινή στόχοι του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι μια σημαντική ιδιαιτερότητα της άσκησης είναι ότι ήταν ανοιχτή στον Τύπο και πως 50 δημοσιογράφοι τουρκικών αλλά και ξένων μέσων ενημέρωσης παρακολούθησαν την άσκηση από κοντά.

Οι ίδιες πηγές ασφαλείας υπογράμμισαν ότι αντίθετα με το τι μεταδόθηκε από ένα μέρος του ξένου Τύπου, η άσκηση δεν αποτελεί μια άσκηση που έχει στόχο την απειλή και πως η Τουρκία σκοπεύει να συμβάλει στην ασφάλεια και σταθερότητα της περιοχής και τους κοινούς στόχους του ΝΑΤΟ.

Τέλος, επεσήμαναν πως «κάθε χώρα κάνει αυτές τις ασκήσεις για να αναπτύξει τις ένοπλες δυνάμεις της και να δοκιμάσει τα συστήματά της. Η "Γαλάζια Πατρίδα" πραγματοποιείται στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου».

Αν σου άρεσε κάνε