Νέο «ψηστήρι» από την Μέι για το Brexit

Νέο «ψηστήρι» από την Μέι για το Brexit

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:55 Δημιουργία 12/02/19, 14:44

Σε μια ακόμα προσπάθεια να κερδίσει χρόνο και να διατηρήσει το πολιτικό της κεφάλαιο, που συνεχίζει να δέχεται πλήγματα, προχώρησε την Τρίτη η Τερέζα Μέι, σε νέα δήλωση που έκανε η Βρετανίδα πρωθυπουργός για το Brexit στη Βουλή των Κοινοτήτων στο Λονδίνο.

Λίγες μέρες μόλις μετά από τις συζητήσεις που είχε την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες με την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η συντηρητική ηγέτιδα δήλωσε πως «σήμερα και μέσα στην εβδομάδα θα έχω νέες επαφές με τους ηγέτες της ΕΕ», ενώ πρόσθεσε πως είναι ανοιχτή σε νέες συνομιλίες με τον ηγέτη των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν.

Αναφερόμενη στο ζήτημα των ιρλανδικών συνόρων, η ίδια δήλωσε ότι «συνεχίζουμε να ερευνούμε εναλλακτικές για το backstop. Θέλουμε νομικές δεσμεύσεις που να δείχνουν πως αυτό το μέτρο είναι προσωρινό».

Αναφερόμενη στη τελωνειακή ένωση, για την οποία έχει δεχτεί επιθέσεις από τον κ. Κόρμπιν, η πρωθυπουργός δήλωσε πως «το Ηνωμένο Βασίλειο δεν πρέπει να μείνει στην τελωνειακή ένωση. Το κοινοβούλιο έδειξε πως επιθυμεί ότι είναι ενάντιο στην παραμονή της τελωνειακή ένωσης με την ΕΕ».

Σε ό,τι έχει να κάνει με το χρονοδιάγραμμα, η κ. Μέι ανέφερε πως «φέρω προς ψήφιση τη νέα συμφωνία αποχώρησης μόλις αυτή έχει τις αλλαγές που θέλουμε», ενώ πρόσθεσε πως εάν θα ενημερώσει τη Βουλή των Κοινοτήτων «εάν δεν έχω φέρει μια συμφωνία αποχώρησης στο κοινοβούλιο μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου».

Ακόμα, σημείωσε πως «πιστεύω πως μπορούμε να έχουμε μια συμφωνία που θα υπερψηφιστεί από τη Βουλή».

Αν σου άρεσε κάνε