UniCredit: Κέρδη 6,4 δισ. εν μέσω εξυγίανσης

UniCredit: Κέρδη 6,4 δισ. εν μέσω εξυγίανσης

ΔΙΕΘΝΗ UPD 13:29 Δημιουργία 08/02/19, 13:15

Χαμόγελα έφερε η δημοσίευση των εταιρικών αποτελεσμάτων της ιταλικής UniCredit, που κατέγραψε κέρδη 6,4 δισ. ευρώ για το έτος 2018, ενώ το δ' τρίμηνο τα καθαρά κέρδη υπερδιπλασιάστηκαν, και λόγω της μειωμένης φορολογίας. Υπενθυμίζεται ότι η ιταλική τράπεζα εφαρμόζει σχέδιο εξυγίανσης

Η UniCredit, επιπλέον, κατόρθωσε να μειώσει περαιτέρω το άχθος των μη εξυπηρετούμενων δανείων την τριμηνία Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου στο 7,7% του ενεργητικούς της – η αναλογία αυτή είναι και η καλύτερη στην Ιταλία συνολικά. Αναφορικά με τον στόχο κερδοφορίας της για το 2019, αυτός δεν άλλαξε και παραμένει στα 4,7 δισ. ευρώ. H UnicCredit είναι η μεγαλύτερη τράπεζα στην Ιταλία με κριτήριο τα περιουσιακά της στοιχεία.

Η τιμή της μετοχής της UniCredit ανήλθε κατά 2,9% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Παρά ταύτα, παραμένει σε επίπεδα χαμηλότερα κατά σχεδόν 40% από το 2018. Και αυτό ακριβώς φανερώνει τον προβληματισμό των επενδυτών για τις δυνατότητες κερδοφορίας του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου εν γένει, αλλά και για τις αντοχές του σε εξωτερικούς κραδασμούς. «Τα αποτελέσματα της UniCredit δείχνουν πως τα έσοδα συμβαδίζουν με τις προβλέψεις, τα κόστη τελούν υπό έλεγχο και οι προβλέψεις έναντι πιστώσεων έχουν μειωθεί», παρατηρεί η αναλύτρια Αζούρα Γκουέλφι της Citigroup. «Αναμένουμε η αγορά να αντιδράσει θετικά, λαμβάνοντας υπ’ όψιν της την κερδοφορία της UniCredit, τις προσπάθειες να απαλλαγεί από τα κόκκινα δάνεια και την επιτυχία στην εφαρμογή του σχεδίου εξυγίανσης».

Αν σου άρεσε κάνε