Το Λονδίνο ελπίζει σε ευρωπαϊκή... υποχώρηση

Το Λονδίνο ελπίζει σε ευρωπαϊκή... υποχώρηση

ΔΙΕΘΝΗ UPD 08:50 Δημιουργία 02/02/19, 08:30

TAGS

Σε υποχώρηση της ΕΕ ως προς τη συμφωνία για το Brexit εν μέσω οικονομικών πιέσεων ελπίζει το Λονδίνο, τη στιγμή που οι επιχειρήσεις της χώρας απειλούν με… «exit».

Σχολιάζοντας την άρνηση των Βρυξελλών ως προς το ενδεχόμενο της επαναδιαπραγμάτευσης, ο Βρετανός υπουργός Εμπορίου, Λίαμ Φοξ, δήλωσε πεπεισμένος πως η βρετανική κυβέρνηση θα καταλήξει σε συμφωνία για ένα ομαλό «διαζύγιο» με την Ε.Ε έως τα τέλη του επόμενου μήνα.

«Δεν είναι καλή στιγμή να προσθέσουμε περαιτέρω αχρείαστη αβεβαιότητα και αστάθεια στην ευρωπαϊκή οικονομία», είπε ο Φοξ σε εκδήλωση στο Λονδίνο. «Για αυτό και ελπίζω ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αναγνωρίσει πως το καλύτερο τρόπος για όλους μας είναι να εξασφαλίσουμε μία αποδεκτή συμφωνία το συντομότερο δυνατό», πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα, πλησιάζοντας προς το ορόσημο της 29ης Μαρτίου, το Λονδίνο φαίνεται να προετοιμάζει σιγά- σιγά το έδαφος για μία μετάθεση της εξόδου.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο αυτό, ο Φοξ είπε ότι θα ήταν σύμφωνος με μία μικρή καθυστέρηση, ενώ προειδοποίησε τους Βρετανούς βουλευτές για τις καταστροφικές συνέπειες ενός no deal. «Οφείλουν να αναρωτηθούν ποιον πραγματικά εκπροσωπούν. Αυτοί που μπλοκάρουν μία συμφωνία, δεν μπορούν μετά να διαμαρτύρονται για την αποτυχία συμφωνίας. Θα έχουν πέσει οι μάσκες, όταν θα συναντήσουν την επόμενη φορά τους ψηφοφόρους τους» είπε.

Αν σου άρεσε κάνε