Ο Μαδούρο απορρίπτει το τελεσίγραφο της ΕΕ για εκλογές στη Βενεζουέλα

Ο Μαδούρο απορρίπτει το τελεσίγραφο της ΕΕ για εκλογές στη Βενεζουέλα

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:31 Δημιουργία 30/01/19, 15:43

Ο Νικολάς Μαδούρο απέρριψε εμφατικά το αίτημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στη Βενεζουέλα, την ώρα που κορυφώνεται η ένταση στη χώρα της Λατινικής Αμερικής με τη στήριξη των ΗΠΑ στο αυτοανακηρυχθέντα ως πρόεδρο Χουάν Γκουαϊδό.

Η Γερμανία, η Γαλλία και η Ισπανία έχουν ξεκαθαρίσει πως θα στηρίξουν τον Γκουαϊδό εάν δεν υπάρξουν νέες εκλογές μέχρι την επόμενη εβδομάδα, αλλά ο Μαδούρο τόνισε πως η Ευρώπη δεν έχει κανένα δικαίωμα να θέτει τέτοια αιτήματα προς τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας.

«Οι εκλογές θα γίνουν το 2025. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μας θέτει τελεσίγραφα» δήλωσε ο Βενεζολάνοας πρόεδρος στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Ακόμα, ο Μαδούρο υποστήριξε σήμερα ότι λιποτάκτες στρατιωτικοί, που έχουν μετατραπεί σε «μισθοφόρους», συνωμοτούν από τη γειτονική Κολομβία για να διχάσουν τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του, τον στυλοβάτη του καθεστώτος.

«Μια ομάδα λιποτακτών στρατιωτικών, οι οποίοι έγιναν μισθοφόροι στην υπηρεσία της κολομβιανής ολιγαρχίας, συνωμοτεί από την Κολομβία για να διχάσει τον στρατό μας», είπε ο Μαδούρο, ενώπιον 2.500 στρατιωτικών.

Αν σου άρεσε κάνε