Πρώην συνεργάτης του Τραμπ δηλώνει αθώος σε κατηγορίες για ψευδή κατάθεση

Πρώην συνεργάτης του Τραμπ δηλώνει αθώος σε κατηγορίες για ψευδή κατάθεση

ΔΙΕΘΝΗ UPD 19:24 Δημιουργία 29/01/19, 19:22

Ο στενός συνεργάτης, προσωπικός φίλος και σύμμαχος του Αμερικανού προέδρου, Ρότζερ Στόουν, δήλωσε αθώος για τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν για ψευδή κατάθεση στο Κογκρέσο και χειραγώγηση μάρτυρα και οι οποίες οδήγησαν στη σύλληψή του.

Το κατηγορητήριο συντάχθηκε στο πλαίσιο της έρευνας του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ για τη φερόμενη εμπλοκή της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Ρότζερ Στόουν, που αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση, επιχείρησε επανειλημμένα να επικοινωνήσει με τα WikiLeaks πριν και μετά τις αποκαλύψεις σε βάρος της Χίλαρι Κλίντον με δεκάδες χιλιάδες εσωτερικών emails των Δημοκρατικών για σκανδαλώδη μεροληψία του κομματικού μηχανισμού υπέρ εκείνης και ενάντια στον ηττημένο συνυποψήφιό της Μπέρνι Σάντερς.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα μηνύματα αυτά έχουν υποκλαπεί από τη Ρωσία, ωστόσο δεν διευκρινίζεται αν ο στενός συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ το γνώριζε αυτό.

Ο Στόουν επιμένει ότι είναι αθώος και μιλώντας σε δημοσιογράφους κατηγόρησε τον Μιούλερ για «ωμή κατάχρηση εξουσίας».

Να σημειωθεί ότι το 2018, ο ειδικός εισαγγελέας Μιούλερ άσκησε δίωξη σε 12 Ρώσους με την κατηγορία ότι χάκαραν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του Δημοκρατικού Κόμματος και του συμβούλου της Κλίντον, Τζον Ποντέστα.

Αν σου άρεσε κάνε