Υποστήριξη Ερντογάν στον Μαδούρο, για την κρίση στη Βενεζουέλα

Υποστήριξη Ερντογάν στον Μαδούρο, για την κρίση στη Βενεζουέλα

ΔΙΕΘΝΗ UPD 18:58 Δημιουργία 24/01/19, 18:46

Την υποστήριξη του στον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, εν μέσω των δραματικών εξελίξεων που σημειώνονται από χθες στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, εξέφρασε την Πέμπτη ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας σε κοινή συνέντευξη με την πρόεδρο της Μάλτας, Μαρί-Λουίζ Κολέιρο Πρέκα, δήλωσε πως «πιστεύω πως ο λαός της Βενεζουέλας θα σταθεί δίπλα στον ηγέτη που επέλεξε εάν ο Μαδούρο συνεχίζει να βαδίζει στο μονοπάτι που έχει επιλέξει».

Ακόμα και αφήνοντας σαφείς αιχμές για τη στάση των ΗΠΑ να αναγνωρίζουν ως πρόεδρο της Βενεζουέλας τον αντίπαλο του Μαδούρο, Χουάν Γκουαιδό, ο Ερντογάν είπε «στη δημοκρατία, πρέπει να σέβεσαι το αποτέλεσμα της κάλπης. Εάν δεν το κάνεις, τότε δεν είναι δημοκρατία, αλλά απολυταρχική νοοτροπία. Ο Μαδούρο είναι ο δημοκρατικά εκλεγμένος ηγέτης της Βενεζουέλας» πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ερντογάν δήλωσε σοκαρισμένος από τα σχόλια του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τη λατινοαμερικανική χώρα, σημειώνοντας ότι είναι αναγκαίο οι δημοκρατίες να σέβονται τα εκλογικά αποτελέσματα.

Νωρίτερα το πρωί, ο Ερντογάν τηλεφώνησε στον Μαδούρο, την αποχώρηση του οποίου από την εξουσία ζητούν η αντιπολίτευση και η Ουάσινγκτον, για να του εκφράσει την υποστήριξή του.

Αν σου άρεσε κάνε