Η Μέι δίνει μόνη τη «μάχη» για το Brexit

Η Μέι δίνει μόνη τη «μάχη» για το Brexit

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:30 Δημιουργία 17/01/19, 14:25

Δίνει τη «μάχη» μόνη, αναφέρουν δημοσιεύματα του ξένου Τύπου για την Τερέζα Μέι, σχολιάζοντας ότι κόμματα των Εργατικών και των Σκοτσέζων αρνούνται να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με την Βρετανίδα πρωθυπουργό, προκειμένου να διαπραγματευτούν επί της συμφωνίας για το Brexit, μετά τη συντριπτική απόρρριψή της από το Κοινοβούλιο.

Οι ηγέτες των μεγαλύτερων κομμάτων της βρετανικής αντιπολίτευσης γυρνούν την πλάτη στην Μέι αφήνοντάς την να τα βγάλει πέρα μόνη της με τους Ευρωπαίους ηγέτες. Την ίδια ώρα, ομοιδεάτες της ξεκινούν εκστρατεία για ένα δεύτερο δημοψήφισμα, υπό τον τίτλο: «Δικαίωμα Ψήφου», γράφει την Πέμπτη η βρετανική εφημερίδα «Guardian».

Ενδεικτική η αδιάλλακτη στάση της πρωθυπουργού της Σκοτίας, Νικόλα Στέρτζεον, η οποία λέει «όχι» σε διάλογο με τη Μέι, αν η χώρα δεν οδηγηθεί σε δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit.

Στο ίδιο «βήμα» και 71 βουλευτές του Εργατικού Κόμματος, οι οποίοι με επιστολή τους καλούν τη Βρετανίδα πρωθυπουργό να πάει σε νέο δημοψήφισμα.

«Η έκκληση του Κόρμπιν για επαναδιαπραγμάτευση του Brexit δεν είναι ρεαλιστική», υποστηρίζουν οι Εργατικοί βουλευτές στην επίμαχη επιστολή τους.

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς σημείωσε την Πέμπτη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα χρειαστεί έναν έγκυρο λόγο για να παρατείνει τη διορία για την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας που είναι προγραμματισμένη στις 29 Μαρτίου, εάν το Λονδίνο τη ζητήσει.

«Δεν έχουμε λάβει τέτοιου είδους αίτημα από το Ηνωμένο Βασίλειο, αυτό θα αποφασιστεί ομόφωνα από τα 27 μέλη και φυσικά το αίτημα θα πρέπει να αναφέρει τους λόγους για μία τέτοια παράταση», ανέφερε, σύμφωνα με το Reuters.

Αν σου άρεσε κάνε