Ν. Κορέα: Ανασχηματισμός μετά το σάλο περί κατασκοπείας

Ν. Κορέα: Ανασχηματισμός μετά το σάλο περί κατασκοπείας

ΔΙΕΘΝΗ UPD 13:02 Δημιουργία 08/01/19, 12:45

Η κυβέρνηση αντιδρά με ανασχηματισμό στο σάλο που ξέσπασε στη Νότια Κορέα μετά τις κατηγορίες ότι κατασκόπευε τους πολιτικούς της αντιπάλους, αλλά και ότι παρενέβη στην επιλογή εργαζομένων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Για την ακρίβεια, ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζάε-ιν αντικατέστησε τον επικεφαλής του προσωπικού του, ο οποίος έπαιξε σημαντικό ρόλο στη βελτίωση των σχέσεων με τη Βόρεια Κορέα.

Ο Μουν αντικατέστησε και τον Im Jong-seok με τον Noh Young-min, πρώην πολιτικό που έχει υπηρετήσει ως πρέσβης στην Κίνα από τον Οκτώβριο του 2017, τοποθετώντας τον στο υπουργείο προεδρίας.

Ο Yoon Do-han, πρώην δημοσιογράφος, έγινε υπουργός Τύπου, ενώ ο πρώην βουλευτής Kang Gi-jung θα είναι ο υπουργός πολιτικών υποθέσεων.

Ο ανασχηματισμός έχει στόχο να αναζωογονηθεί το μομέντουμ για την κυβέρνηση, καθώς έχει μειωθεί η δημοτικότητα του Μουν, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η κυβέρνηση δίνει μάχη κατά των ισχυρισμών που τη θέλουν να έχει κατασκοπεύσει πολιτικούς αντιπάλους και αξιωματούχους από προηγούμενες κυβερνήσεις, καθώς και να έχει εμπλακεί στη διαχείριση προσωπικού σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Αν σου άρεσε κάνε